Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

SaS sa opäť umára v smútku: Strana prechádza ťažkým obdobím, prišli o jeden z pilierov strany

(Zdroj: Facebook/SaS, TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Pre stranu Sloboda a Solidarita sa tento smutný rok stále neskončil a po rozlúčení sa s Pavlom Matlákom, ktorý zahynul pri tragickej autonehod,e je tu ďalšie úmrtie. Tentokrát ide o dlhoročnú členku Máriu Urbanovú, ktorá po dlhej chorobe odišla na večnosť. Členovia jej odchod oplakávajú a hovoria o nej ako o jednom z pilierov strany.

Mária Urbanová bola v radoch liberálov jednou z najznámejších tvárí SaS a jej dlhoročnou členkou. Dnes ráno, bohužiaľ, vydýchla naposledy. Po smrti okresného predsedu v Námestove Pavla Matláka je toto pre SaS ďalšia krutá rana. 


ŠOK v Sulíkovej SaS: Zomrel dlhoročný člen strany! Tragická nehoda


Krehká dáma, ktorú nezomlela žiadna lavína

SaS jej úmrtie oznámila na sociálnej sieti. Urbanová sa pritom už dlhšie pre chorobu neobjavovala na viacerých verejných podujatiach strany, a to pravdepodobne aj pre stále trvajúcu pandémiu koronavírusu. "Majku Urbanovú poznali úplne všetci. Dáma, ktorá vyzerala krehko, ale bola oporou. Nezomlela ju žiadna stranícka lavína. Vždy mala na prvom mieste hodnoty pomoci slabším a slobody. Keď organizovala stretnutie, nerátala hodiny prípravy. Outdoorovú kampaň nevzdala, ani keď sa jej už ťažko chodilo," píše SaS na sociálnej sieti. 

Smúti aj župan

Za Urbanovou smúti aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja a člen SaS Juraj Droba. "Do poslednej chvíle mala po boku SaS-kára Juraja Olejčeka. Ďakujeme, Juraj, za tú nesmiernu starostlivosť a lásku, ktorú si Majke v chorobe dával. Úprimnú sústrasť všetkým pozostalým. Naposledy som Ťa videl v prvej polovici tohto roka na nemocničnom lôžku spolu s Jurajom a naším spoločným kamarátom," píše užialený Droba v statuse.

Smúti aj hovorkyňa Richarda Sulíka Katarína Matejková. 

Viac o téme: úmrtieSaSMária Urbanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu