Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Na Libanončana, ktorý Slovenke odviezol deti, vydali medzinárodný zatykač

Otec vzal deti na výlet, domov sa však s nimi už nevrátil.
Otec vzal deti na výlet, domov sa však s nimi už nevrátil. (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Okresný súd v Trenčíne vydal medzinárodný zatykač na Libanončana Mahmouda Hammouda, ktorý bez vedomia svojej slovenskej manželky odviezol ich deti do zahraničia. ČTK o tom dnes informoval hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus. Okresný súd ešte vo februári vydal na Libanončana zatykač, ktorý platil pre územie Slovenska.

"Súd vyhovel návrhu okresnej prokuratúry a vydal medzinárodný zatýkací rozkaz a európsky zatýkací rozkaz proti Hammoudovi, ktorý je obvinený pre trestný čin poškodzovania cudzích práv. U obvineného sú dané dôvody väzby, lebo sa skrýva na neznámom mieste a vyhýba sa trestnému stíhaniu," dodal Tarabus.

Prípad vzbudil na Slovensku značnú pozornosť. Okresný súd už skôr zveril dve deti do opatery matke, rodičia sú v rozvodovom konaní.

Podľa predbežného opatrenia, ktoré vydal trenčiansky okresný súd v polovici februára, by sa o dve deti mala starať matka. Otec totiž svojej manželke odmietol deti vrátiť a prezradiť, kde s nimi prebýva.

Libanončan po dohode so ženou minulý mesiac zobral štvorročného Husajna a deväťročnú Fatimu na výlet. Deti svojej manželke z Dubnice nad Váhom však už nevrátil. Podľa prvotných informácií muž odišiel s deťmi do Sýrie. Neskôr sa objavili špekulácie, že trojica sa ukryla v Nemecku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu