Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Hammoudovci: Súd zveril deti matke

Daniela Hammoud uviedla, že o opatrenie nepožiadala skôr, pretože o takejto možnosti nevedela.
Daniela Hammoud uviedla, že o opatrenie nepožiadala skôr, pretože o takejto možnosti nevedela. (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Okresný súd v Trenčíne v priebehu niekoľkých hodín od podania vyhovel žiadosti Daniely Hammoud o zverenie deväťročnej Fatimy a štvorročného Huseina do jej opatery.

V sobotu deti zobral ich otec, Libanončan Mahmud Abbas Hammoud (39) na výlet do Bojníc, odvtedy sú nezvestní. “Okresný súd Trenčín v stredu nariadil predbežné opatrenie, ktorým ukladá otcovi dieťaťa Mahmudovi Hammoudovi odovzdať maloletú Fatimu Hammoud a maloletého Huseina Hammoud do starostlivosti matky Daniely Hammoud,” uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Daniela Hammoud pre agentúru SITA uviedla, že o opatrenie nepožiadala skôr, pretože o takejto možnosti nevedela. Pri rozvodovom konaní, ktoré pokračuje koncom marca, totiž nemala právneho zástupcu.

“Súd má za preukázané, že otec bez dovolenia matky zobral deti mimo územia SR a odmieta jej ich vrátiť a oznámiť terajší pobyt svoj a detí. Nie je známe, či nie je ohrozené zdravie detí, či napríklad nepotrebujú lekársku starostlivosť. Keďže podľa názoru súdu je vážne ohrozený a narušený priaznivý vývoj maloletých detí ako aj ich zdravie, keď im tiež náhle odlúčenie od matky môže spôsobovať psychickú ujmu, súd vzhľadom na okolnosti dospel k záveru, že je nevyhnutný okamžitý zásah súdu, a preto vydal predbežné opatrenie, na základe ktorého je otec povinný odovzdať deti do starostlivosti matky. Rozhodnutie súdu je už právoplatné,” doplnil Tarabus.

Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá po Mahmudovi Abbasovi Hammoudovi (39) a dvoch deťoch vyhlásila pátranie. Po nezvestnej trojici pátra aj Interpol. “Polícia začala trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzích práv, nakoľko muž je podozrivý, že uprel matke rodičovské práva pod falošnou zámienkou. Polícia po trojici naďalej pátra,” uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu