Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia na Myjave: Rodina prišla o Emku (†4), aký je stav jej malého bračeka Martinka (2)?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR - Vladimír Miček)

MYJAVA - Začiatkom februára zasiahla celé Slovensko správa o smrti len štvorročnej Emky. Pod jej úmrtie sa podpísal silný vietor, ktorý vyvrátil autobusovú zastávku v Myjave. V osudnej chvíli išla okolo päťčlenná rodina. Dievčatko zraneniam podľahlo, jej braček utrpel vážne zranenia.

Posledné správy hovorili o tom, že chlapček nie je v ohrození života, no jeho stav je vážny. Podľa informácií topky.sk sa však našťastie zlepšil. "Zdravotný stav dieťaťa je stabilizovaný,  je pri vedomí a v súčasnosti nepotrebuje intenzívnu zdravotnú starostlivosť," potvrdila hovorkyňa Národného ústavu detských chorôb Dana Kamenická.

Tragédia na Myjave: Rodina
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Vladimír Miček)

Pomoc zronenej rodine

Po tragédii mesto na podnet občanov informovalo o zriadení účtu, na ktorý môžu prispieť v prípade, že chcú pomôcť zronenej rodine. Pozorným očiam verejnosti ale neuniklo, že nejde o transparentný účet v pravom slova zmysle.

Podivné praktiky po tragédii na Myjave: Mesto zriadilo účet na pomoc zronenej rodine, má to však háčik

Mesto svoje konanie neskôr vysvetlilo s tým, že v súčasnosti len dve banky ponúkajú možnosť zriadenia transparentného účtu, a práve u nich Myjava účty vedené nemá. Údajne by teda išlo o komplikovanú cestu. Preto pristúpili k možnosti účet zriadiť v banke, s ktorou spolupracujú.

Samospráva ale pravidelne zverejňuje aktuálny stav účtu, aby informovala. K 19. februáru bolo na účte takmer 10-tisíc eur.

Tragédia na Myjave: Rodina
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:Facebook-Myjava - oficiálna stránka samosprávy)

Obeť počasia

V osudný deň v okrese Myjava platila výstraha druhého stupňa pred silným vetrom, ktorý mal v nárazoch dosahovať rýchlosť 85 až 95 km/h alebo priemernú rýchlosť 60 km/h.

Keď päťčlenná rodina prechádzala okolo autobusovej zastávky neďaleko myjavskej nemocnice, konštrukcia nevydržala nápor vetra, prevrátila sa a nešťastne zasiahla štvrročnú Emku a jej dvojročného bračeka.

Tragédia na Myjave: Rodina
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Vladimír Miček)

Zastávka je majetkom mesta a bola postavená v rokoch 1993/1994. Samospráva tvrdí, že bola udržiavaná aj kontrolovaná. Kto je zodpovedný za tragédiu teda definitívne preukáže až ďalšie vyšetrovanie. Polícia začala v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a trestného činu ublíženia na zdraví.

Viac o téme: DieťaTragédiaSmrťMyjava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu