Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ján Baláž († 49) - ďalšia obeť horiacej ubytovne

Ján Baláž († 49)
Ján Baláž († 49) (Zdroj: Nový Čas)

ŽILINA - Zachránil si holý život odvážnym skokom, no už o pár dní zomrel v nemocnici. Ján Baláž počas požiaru ubytovne v Kysuckom Novom Meste vyskočil z okna, pri čom utrpel niekoľko zlomenín. Hospitalizovali ho v žilinskej nemocnici, kde skonal. Nie však na následky poranení, ale na dlhodobo neliečené závažné ochorenie.

Podľa rodiny bol J. Baláž po skoku z okna vo veľmi vážnom stave a vôbec sa nemohol hýbať. „Mal prevrátené oči a zvracal. Nedokázal sa ani pohnúť, tak som ho odvliekla až k záchranke. Vôbec sa o neho nezaujímali a pomáhali mu veľmi pomaly,“ posťažovala sa jeho družka Božena Štrkáčová (49).

Ján Baláž mal však už pred úrazom vážne zdravotné problémy, ktorých liečenie zanedbával. „Úmrtie rozhodne nebolo dôsledkom pádu pri nedávnom požiari ubytovne. Pacient mal vážnu diagnózu a vôbec sa dovtedy neliečil,“ povedala riaditeľka žilinskej nemocnice Daniela Bekeová.

Požiar ubytovne pre sociálne slabých občanov v Kysuckom Novom Meste vypukol 3. augusta. Spolu s J. Balážom o život prišlo 10 ľudí, dvaja sú nezvestní. Každá rodina dostane od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR na pohreb 25-tisíc Sk. „Aj táto rodina, ktorej otec zomrel v nemocnici, dostane peniaze na pohreb,“ zdôraznil primátor Kysuckého Nového Mesta Ján Hartel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu