Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Uniklo drsné VIDEO šikany v ZŠ v Demandiciach! Po útoku spolužiakov skončil Tomáš v nemocnici

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

DEMANDICE - Šikana v školách sa, žiaľ, deje a v mnohých prípadoch sa na ňu tí, čo by mali deti chrániť, iba ticho prizerajú. Podľa všetkého to tak je aj v základnej škole v obci Demandice. Mamička napadnutého žiaka Tomáša začala proti neprispôsobivým a problematickým deťom bojovať. Video, ktoré sa po týždňoch objavilo na verejnosti, odhaľuje skutočný utajovaný problém.

Existencia šikany v základnej škole v Demandiciach je zdá sa verejným tajomstvom. Všetci o tom vedia, no nikto doteraz neprehovoril nahlas. Mlčanie prelomila zúfala mamička Tomáša. Chlapca ešte v máji spolužiaci napadli a surovo zbili na pôde školy. Ako nám prezradila, celý útok bol naplánovaný, pošuškávalo sa o ňom a ani napriek tomu nikto nezakročil. "Môj syn sa asi týždeň pred útokom zastal svojej spolužiačky, keď ju títo chlapci obťažovali a rýpali do nej," spomína na situáciu predchádzajúcu incident.

Uniklo drsné VIDEO šikany
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

K násilnej bitke došlo ešte v máji v školskej šatni, kedy na mieste nebol žiadny dozor, čo prišlo Tomášovej mame taktiež zvláštne. Jej syn po útoku utrpel podliatiny a slabší otras mozgu, ktorý si vyžiadal domácu starostlivosť trvajúcu skoro dva týždne. Video, ktoré zachytáva cely incident, bolo dlho utajované a skrývané. Podarilo sa ho však získať a problémy so šikanou už škola len tak ľahko neutají.

Uniklo drsné VIDEO šikany
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

To bol podľa Tomášovej mamičky doterajší spôsob riešenia problémov v škole. Rozhodla sa preto spísať proti riaditeľke petíciu. Niekoľko iných rodičov sa situáciu rozhodlo riešiť po svojom a ignorantské správanie riaditeľky obišlo. Svoje deti preložili do iných škôl a vyhli sa tak nekončiacim prieťahom. Tomáš však zostal v škole aj po incidente, matka ho nechcela mesiac pred ukončením siedmeho ročníka premiestňovať do inej školy.

Prípadom sa zaoberá polícia aj starosta

Incident riešila aj polícia. Ako nám potvrdila hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková: "16-ročný Timotej a 15-ročný Kristián boli obvinení z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Ich 13-ročný kamarát Alex, ktorý sa na skutku podieľal, však nie je pre nedostatok veku trestne zodpovedný, preto voči nemu nemohlo byť v zmysle zákona vznesené obvinenie." Problém riešil aj starosta obce, ktorý dal nainštalovať kamery do priestorov školy. Tomášova mamička najnovšie poslala aj sťažnosť voči škole na ministerstvo školstva. "Škola dáva ruky preč a nikto nie je zodpovedný. Chcem, aby sa situácia u nás v škole vyriešila," priznala mamička.

Sikana v Demandiciach

Video odhaľujúce útok

Ako opísala polícia, žiaci Alex, Timotej a Kristián dňa 9. mája 2017 okolo 7.30 hodine v obci Demandice v základnej škole v priestoroch šatne, fyzicky napadli spolužiaka Tomáša. Timotej obeť strčil do hrudníka oboma rukami, následkom čoho Tomáš narazil do vchodových dverí vedúcich do šatne. Následne ho Kristián dvakrát udrel päsťou pravej ruky do tváre a maloletý Alex ho kolenom kopol do brucha. Potom ho zvalil na zem, kde ho trikrát kopol do hlavy a raz do chrbta. "Podľa lekárskej správy spôsobili chlapcovi zmliaždenie hlavy v ľavej spánkovej temennej oblasti, ktoré si vyžiadalo dobu liečenia a práceneschopnosti v trvaní do 6 dní," opísala Čuháková. 

Viac o téme: Základná školaŠikanaDemandice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu