Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šikana Miriam z Krompách má dohru: Rovesníčku dobila Daniela (14), na ďalší osud čaká vo väzbe

Danielu predvádzajú pred sudcu Zobraziť galériu (5)
Danielu predvádzajú pred sudcu (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Pred pár dňami šokovalo celé Slovensko video, na ktorom je zachytené, ako školáčky bijú a kopú svoju spolužiačku. Incident zverejnila polícia, ktorá vo veci okamžite konala. Jednu z agresoriek Danielu, aj napriek nízkemu veku, poslal súd do väzby, kde bude čakať na svoj ďalší osud.

Surový útok sa strhol v Krompachoch. Hlavná aktérka bitky Daniela išla namiesto do školských lavíc za mreže. Daniela surovo napadla rovnako starú Miriam. "Vytrhla mi mobil z ruky a začala ma mlátiť," opísala incident 14-ročná Miriam pre televíziu Joj. Kamarátka celú bitku nasnímala na mobil. K potýčke došlo po konflikte medzi Danielinou kamarátkou Vlaďou a napadnutou Miriam. "Mala som rozbitý nos, celú hornú peru som mala opuchnutú, modriny po tele a menší otras mozgu," opísala dobitá Miriam. 

Napadnutá Miriam
Zobraziť galériu (5)
Napadnutá Miriam  (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Video incidentu, ktoré zverejnila polícia.

Polícia, šikana, video, Spišská Nová Ves
Okolnosti, ktoré predchádzali bitke, opísala televízii Vlaďa. Daniela sa mala zastať práve nej. "Nadávala mi na moju rodinu, na mňa a ona si to nepamätá. Ale ja si to dobre pamätám. No a tá Daniela nemala dôvod. Daniela na ňu najprv nadávala, Mima bola ticho. Potom prišla k nej a vytrhla jej mobil z ruky. Mima ju kopla, a tak to začalo," opísala. 

Šikana Miriam z Krompách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Prípadom sa začala zaoberať polícia. Hneď po brutálnej bitke ostala Daniela na slobode. No muži zákona ju po pár dňoch zadržali, pretože prokurátor podal návrh na jej vzatie do väzby. A agresorka sa tak postavila pred súd. Predviedli ju policajti s putami na rukách, dievčina na otázky novinárov nereagovala, tvár si zakrývala vlasmi. "Okresný prokurátor v utorok popoludní podal návrh na vzatie do väzby obvinenej mladistvej Daniely Š.. Svoj návrh odôvodnil obavou z pokračovania trestnej činnosti. Obvinená je stíhaná za trestné činy výtržníctva, krádeže a ublíženia na zdraví," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. 

Šikana Miriam z Krompách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)


Prečítajte si aj:

Drsné VIDEO zo Spišskej Novej Vsi: Šikana školáčok, kopanec do tváre a najhoršie vulgarizmy


O ďalšom osude dievčiny rozhodoval sudca viac ako dve hodiny. Nakoniec ide Daniela do väzby. "Vzhľadom na vek obvinenej, poškodenej a aj svedkov nie je vhodné sa k tomu bližšie vyjadrovať. Ide o morálny vývoj týchto detí, všetko sú to mladé dievčatá," povedal po pojednávaní Danielin obhajca. Daniela tak putovala do väzby, kde bude čakať na svoj ďalší osud. Dievčine priťažil fakt, že v januári sa dopustila podobného násilného konania. Podľa Filička existuje totiž obava, že by svoje násilné konanie mohla zopakovať.

Viac o téme: BitkaDievčatáŠkoláčky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu