Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najneuveriteľnejšie príhody Slovákov na dovolenke: Samorozbitá sprcha v hoteli a zúrivá mačka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Slováci si užívajú voľno plnými dúškami na miestach ako je napríklad Bulharsko, Chorvátsko, Grécko či iné obľúbené destinácie. K dovolenkám patria aj zážitky a mnohí dovolenkári zažili naozaj kuriózne situácie.

Štvornohí miláčikovia bývajú často spoločníkmi aj počas dovoleniek v zahraničných destináciách. Vtipný prípad sa stal aj mužovi, ktorý si so sebou vzal na dovolenku mačku. Tá pazúrmi rozdriapala celý matrac v hoteli. 

Personál samozrejme požadoval od majiteľa mačky náhradu škody, no cestovné poistenie to vyriešilo zaňho. To kryje okrem veterinárnych služieb aj riziko zodpovednosti za škodu. V tomto prípade bola za škodu zodpovedná mačka, a preto nakoniec celú škodu uhradila poisťovňa.

Steny od rúžu a rozpadnutá sprcha

Ďalším prípadom prekvapil mladý muž. Štandardne neočakávate, že sa vám pri sprchovaní prihodí niečo nezvyčajné. To však neplatí v tomto prípade. Muž totiž pri sprchovaní rozbil celý sprchovací kút. Do správy uviedol, že kút sa rozpadal už predtým, než sa doň rozhodol vstúpiť.

Do tretice úsmevných príhod patrí prípad mladej rodinky, ktorá sa rozhodla stráviť voľný čas na Gréckych ostrovoch. Ich štvorročná ratolesť využila chvíľku nepozornosti rodičov. Malý huncút pokreslil tri zo štyroch stien maminým červeným rúžom. Suma za dovolenku sa tak navýšila o novú maľovku.

S úrazmi je to horšie

Nie všetky zážitky sú pozitívne. Horšie to je, ak vám dovolenku pokazí úraz či choroba. Tento rok boli u dovolenkárov populárne najmä zlomeniny, alergické reakcie či žalúdočné problémy. Netradičný prípad postihol 62-ročnú klientku. Počas cesty v USA utrpela náhlu mozgovú príhodu. 

"Vďaka krátkodobému cestovnému poisteniu, ktoré si dojednala spolu s manželom za necelých 61 eur sme jej vedeli zabezpečiť okamžitú a nevyhnutnú starostlivosť - hospitalizáciu, odborné vyšetrenia a návrat späť domov. Celkové náklady sa zatiaľ vyšplhali na 25-tisíc eur,“ hovorí Martina Bubáková z oddelenia cestovného poistenia Union.

Horšie dopadol dovolenkár vo Francúzsku. Zdanlivo nevinná bolesť vyústila až do prasknutého žalúdočného vredu. Muža museli hospitalizovať v nemocnici, kde strávil pár dní. Poisťovňa zaňho zaplatila náklady vo výške 70-tisíc eur.

Viac o téme: DovolenkaSlovenskoKuriózne zážitky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu