Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dojímavá spoveď otca dobodanej Lenky z Egypta: Jej fatálny omyl tesne pred útokom

Lenka podľahla zraneniam po útoku v hotelovom komplexe v Hurghade. Zobraziť galériu (4)
Lenka podľahla zraneniam po útoku v hotelovom komplexe v Hurghade. (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Bola to len jej druhá dovolenka pri mori. Mala oddychovať a užívať si voľno. Miesto toho sa Lenka (†36) stala treťou obeťou šialeného Egypťana, ktorý 14. júla nožom zaútočil na turistov v hotelovom komplexe v Hurghade. Zraneniam včera v noci v egyptskej nemocnici podľahla.

Na vysnívanú dovolenku pri mori si šetrila dlho. Pobyt v Egypte sa však zmenil pre Lenkinu rodinu na nočnú moru s tragickým koncom. Po útoku Egypťana utrpela zranenia na krku, chrbte a na nohe. Po operácii sa jej stav zlepšil a mali ju previezť domov do Českej republiky.

V nedeľu večer však nastalo u Lenky náhle zhoršenie stavu. Do káhirskej nemocnice prileteli aj špecialisti z Čiech, no pomôcť jej už nedokázali. Po vyšetrení CT lekári zistili, že jej do mozgu neprúdila takmer žiadna krv. Už včera prebehla počas dňa pitva, no účasť českého lekára nie je známa.

Prečítajte si tiež: Spoveď partnera dobodanej Češky (36) v Egypte: Všetko som videl! Horor pred jeho očami

Smrť dcéry Vladimíra zničila

Smrť dcéry zničila nielen Lenkinho otca, ale celú rodinu. "Bola pri mori len druhýkrát. Všetci sme z toho v šoku. Pol života mala ešte pred sebou, teraz čakáme na prepravu tela," povedal pre české médiá Vladimír (60). Len ťažko hľadal slová, aby opísal pocity po tragickej udalosti.

Dojímavá spoveď otca dobodanej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/amrsalama)

Od incidentu ubehlo 13 dní. Vladimír nechce šíriť žiadne špekulácie o tom, čo všetko sa mohlo spraviť lepšie. "To nám nepomôže. Proste sa to stalo tak, ako sa stalo. Všetci spravili maximum," pokračoval zronený otec. "Chcel by som sa poďakovať všetkým doktorom v Egypte, ako aj českým lekárom."

Myslela si, že je to masér 

O útoku sa rozhovoril aj Lenkin brat Aleš. Popísal, čo sa na pláži v osudný deň stalo. Muža, ktorý vybehol z mora, si všimli až keď bol pri nej. "V prvej chvíli si myslela, že je to masér alebo predavač, ktorý niečo ponúka. On ju však začal okamžite bodať."

Dojímavá spoveď otca dobodanej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/amrsalama)

Nešlo len o jedno bodnutie. Egypťan bodol Alešovu sestru celkom šesťkrát. "Utrpela šesť bodných rán v hornej polovici tela, na hrudi, na krku a na chrbte. Chcela sa brániť a pred útočníkom ujsť," dodal Aleš. 

Totožnosť mladého Egypťana nebola doteraz známa. Zahraničné médiá však uvádzajú, že ide o 28-ročného Abdela-Rahmana Shaabana Abu Qury. Mladý Egypťan v Hurgade zaútočil nožom na turistov na pláži. Domácim sa vyhýbal a kričal na nich, aby mu šli z cesty. Cieľom boli len zahraniční turisti. Zabil dve nemecké turistky, zranené boli štyri osoby vrátane dvoch žien z Arménska. Na pláž v hotelovomo komplexe preplával z druhej strany brehu.

Dojímavá spoveď otca dobodanej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter/amrsalama)

Viac o téme: útok EgyptLenkaHurghada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu