Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Dedinčania na Orave sú zo stavu cesty zúfalí: Spravodlivosť zobrali do vlastných rúk

Cesta medzi obcami Mútne a Beňadovo Zobraziť galériu (3)
Cesta medzi obcami Mútne a Beňadovo (Zdroj: foto: tip citatela)

MÚTNE - Nie jedna cesta na Slovensku je po zime v katastrofálnom stave. Vodiči sú nešťastní, pretože prejsť po rozbitej komunikácii nie je ničím príjemným. Obyvatelia oravských dediniek na problém poukázali po svojom.

Vaše tipy

Čitateľka nás upozornila na označenie cesty medi obcami Mútne a Beňadovo v Žilinskom kraji. Ide o poukázanie na zlý stav vozovky. "Ktosi urobil takéto nové značenie na ceste medzi oravskými dedinkami. Žiadosti adresované správcovi ciest vraj nezaberajú. Vlastne občas áno – zapláta sa pár dier alebo opraví pár metrov cesty. Ľudia už nemôžu ani s autom ísť na cesty, lebo je ako tankodrom," napísala nám Dana a my sme sa pýtali kompetentných.

FOTO Dedinčania na Orave
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

"Na základe podnetu policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne vykonali šetrenie vo veci vyhotovenia nápisu na povrchu vozovky cesty III/2274, pričom nebolo zistené konanie, ktoré by zakladalo skutkovú podstatu priestupku alebo trestného činu," uviedol hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík a doplnil, že na nápis okresný dopravný inšpektorát v Dolnom Kubíne upozornil príslušného správcu komunikácie. 

FOTO Dedinčania na Orave
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Vyjadrenie správcu cesty

"Ide o cestu III. triedy, na ktorej okrem každoročných vysprávok a bežnej údržby vykonávame i súvislé opravy poškodených úsekov vozovky. Staráme sa však o 1.430 kilometrov ciest II. a III. triedy, preto môžeme rekonštruovať len postupne podľa množstva finančných prostriedkov vo všetkých našich regiónoch," vyjadril sa Dezider Szabó generálny riaditeľ žilinskej správy ciest. 


Prečítajte si aj:

Nočná mora všetkých vodičov: Nešťastné výtlky na cestách, Bratislava je nimi posiata


Szabó uviedol, že kontrolujú aj stav cesty, na ktorú upozonila čitateľka Dana. V obci už zrekonštruovali niektoré úseky ciest. "Celkovo sme na opravy tejto cesty vynaložili už 224.492 eur. V tomto roku tu plánujeme pokračovať v obnove povrchu ciest v celkovej dĺžke približne 1,8 kilometra s investíciou 134-tisíc eur," dodal Szabó s tým, že momentálne v Žilinskom kraji postupne vyspravujú výtlky, ktoré zasypávajú vyfrézovaným materiálom tak, aby zvýšili bezpečnosť pre vodičov, kým nebudú môcť začať so súvislými opravami.

 

Viac o téme: CestaMútneBeňadovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu