Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Víkendová predpoveď počasia: Ani po treskúcej zime sa Slováci vonku nezahrejú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA – Mrazivé rána, sneženie aj orkán. To všetko sme okúsili v priebehu jediného týždňa ešte len na začiatku jesene. Po babom lete niet ani stopy. Pozrite sa, ako sa bude situácia podľa meteorológov vyvíjať ďalej.

Piatok

Nevýrazný výbežok vyššieho tlaku vzduchu od severozápadu sľubuje mierne zlepšenie počasia, ale s výraznou zmenou nerátajte. V piatok bude ešte premenlivá, prechodne zväčšená oblačnosť, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Miestami hrozia prehánky, od výšky cca 1 100 metrov aj snehové. Na západe sa zrážky vyskytnú len ojedinele. Ráno rátajte s hmlou alebo nízkou oblačnosťou. Pocitovo bude chladno, najvyššia denná teplota dosiahne 8 až 13, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši len okolo 6 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov klesne na okolo -1 stupeň Celzia. Viať bude slabý vietor.

Pozor, blížia sa Vianoce! Pozrite si nový virálny hit bláznov S Hudbou Vesmírnou

Víkendová predpoveď počasia: Ani
Zobraziť galériu (4)

 

Sobota

Sobotné počasie bude premenlivé, na západe a na juhu väčšinou so zmenšenou oblačnosťou. Zrána sa bude ojedinele vyskytovať hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele rátajte s prehánkami alebo slabým dažďom, od výšky 1 300 metrov aj so snehom. Najnižšia nočná teplota poklesne na 4 až -1, v dolinách, najmä stredného Slovenska, klesne na okolo -3 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 10 až 14, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši na okolo 8 stupňov Celzia. Premenlivý vietor sa bude pohybovať rýchlosťou do 4 m/s (15 km/h).

Víkendová predpoveď počasia: Ani
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Vyhliadky na nedeľu sú zatiaľ polooblačné, s rannou a doobedňajšou hmlou či nízkou oblačnosťou. Pri prechodne zväčšenej oblačnosti sa môže kde-tu objaviť slabý dážď, ale od zhruba 1 400 metrov rátajte aj so snežením. Najnižšia nočná teplota klesne na 4 až 0, v dolinách stredného Slovenska na okolo -2 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota dosiahne 11 až 15, na severe miestami okolo 9 stupňov Celzia. Vietor bude slabý a premenlivý.

Víkendová predpoveď počasia: Ani
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu