Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

H*vnoman je na slobode: Ženy sa nemusia báť, tvrdia kompetentní o postrachu Bratislavy

Martin Macko
Martin Macko (Zdroj: Foto: MOSR)

BRATISLAVA - Koncom minulého roka žilo celé Slovensko nechutnou kauzou. Za mrežami skončil syn vysokopostaveného generála našej armády. Priznal sa k útokom výkalmi na nevinné ženy v uliciach Bratislavy. Ženy si vtedy vydýchli, no majú sa teraz opäť báť? Martin Macko je totiž už niekoľko dní na slobode.

Martin (25) zaútočil uplynulý rok výkalmi na šesť žien v bratislavskom Starom Meste a v Karlovej Vsi. Po rozsiahlej medializácii prípadu sa mladíka podarilo policajtom dolapiť. Sudca ho vzápätí posadil do väzby. Po niekoľkých mesiacoch podal na Martina prokurátor obžalobu, Martinovi väzbu nepredĺžili a dostal sa na slobodu. "Okresný súd Bratislava IV dňa 31. 05. 2016 pri rozhodovaní o ďalšom trvaní väzby po podaní obžaloby prepustil obvineného M.M. z väzby na slobodu nahradením väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka a uložil mu primerané obmedzenia, a to zákaz konzumácie alkoholických a návykových látok a povinnosť dostaviť sa raz do týždňa k probačnému a mediačnému úradníkovi," informoval hovorca bratislavského súdu Pavol Adamčiak. 


Prečítajte si aj:

Veľký lov na hovn*mana sa môže začať: Polícia zverejnila IDENTIKITY muža, ktorý terorizuje ženy!

Hovn*man dolapený, koniec ponižujúcim útokom s výkalmi: ŠOK! Ženy terorizoval syn generála


Prokurátor podal proti tomuto uzneseniu sťažnosť, o ktorej rozhodol Krajský súd v Bratislave. Sudca pobyt na slobode synovi generála sprísnil. Musí sa podrobiť psychoterapii alebo sa zúčastniť na psychologickom poradenstve. Martin má podľa Adamčiaka zazané aj priblížiť sa k šiestim poškodeným na vzdialenosť menšiu ako desať metrov, s výnimkou konania pred súdom a inými orgánmi verejnej moci. "Dôvodom tohto rozhodnutia odvolacieho súdu nahradiť väzbu, ktorej dôvody zostali nezmenené, je doterajšia bezúhonnosť obvineného, trvácnosť jeho pracovného pomeru, doterajšia dĺžka väzby pri stíhaní za prečin," uzavrel Adamčiak. 

Rozsudok v prípade Martina Macka stále nepadol. Dokedy súd právoplatne nerozhodne, platí prezumpcia neviny. 

Viac o téme: VäzbaVýkalyútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu