Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Veľký zvrat v živote Záhumenského, ktorý blokoval sanitku: Za svoju aroganciu bude pykať!

Boris Záhumenský blokoval svojou jazdou sanitku Zobraziť galériu (3)
Boris Záhumenský blokoval svojou jazdou sanitku (Zdroj: Foto: Youtube, Facebook)

TRENČÍN - Azda najznámejší vodič mercedesu za ostatné dni je bezpochyby Boris Záhumenský. Do povedomia Slovákov sa dostal kvôli svojej riskantnej jazde, ktorou razil cestu sanitke prevážajúcej pacientku. Aj keď svoj čin oľutoval, polícia konala.

Ako nás informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová, vodičovi v pondelok zadržali vodičský preukaz za porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom.

Záhumenský najprv tvrdil, že chcel záchranke pomôcť. Zapol svetlá, vytruboval a takto razil sanitke cestu. Myslel si, že ide o život. O niekoľko dní však svoj čin oľutoval a uznal, že urobil chybu. Babičke (86), ktorej prevoz do nemonicie svojou jazdou blokoval, sa prišiel ospravedlniť. "Pokladám to za morálnu povinnosť. Nemal som záujem nikomu ublížiť. Bola to moja chyba," povedal pre televíziu Joj. 


Prečítajte si aj:

VIDEO šialenca na mercedese, ktorý blokoval sanitku, obletelo svet: Nepochopiteľné slová po čine

 Bezohľadného vodiča, ktorý blokoval sanitku, už rieši polícia: Vieme, aký osud ho čaká


Polícia ale v prípade koná a Záhumenskému zadržala aj zbrane. "Nakoľko vznikla odôvodnená pochybnosť o zdravotnej a psychologickej spôsobilosti 44-ročného muža, boli mu odobraté v zmysle zákona o zbraniach a strelive zbrane, ktoré mal v legálnej držbe," vysvetlila Antalová. "Urobil som to dobrovoľne, bol som súčinný, môžu to potvrdiť aj policajti, boli u mňa doma, odovzdal som všetky zbrane," dodal Záhumenský pre televíziu.

Veľký zvrat v živote
Zobraziť galériu (3)

Polícia zbrane mužovi vráti, ak predloží lekárske posudky. "Menovaný má predložiť nový lekársky  a psychologický posudok. Ak tak neurobí, má sa zato, že stratil zdravotnú alebo psychologickú spôsobilosť," uzavrela policajná hovorkyňa. 

Vaše postrehy

​Naši čitatelila majú so Záhumenským osobné skúsenosti, s ktoými sa podelili v diskusiách na sociálnej sieti. "V lete vytruboval na mňa v Poprade na semafore s tým meďákom," napísal Rasťo a doplnil: "Už v lete stúhal machra v bielej šiltovke."

Veľký zvrat v živote
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)
 

Pozrite si video, ktoré zachytáva, ako Záhumenský razí cestu sanitke

Viac o téme: SanitkaZbranePolícia Boris Záhumenský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu