Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prvé FOTO tragickej nehody autobusu pri Krupine: Otrasný pohľad, jeden mŕtvy, desiatka zranených

Pri Krupine zasahovali dva vrtuľníky. Zobraziť galériu (2)
Pri Krupine zasahovali dva vrtuľníky. (Zdroj: Facebook)

HONTIANSKE NEMCE - Obrovské nešťastie sa stalo krátko po obede na ceste pri obci Hontianske Nemce. Po desivej zrážke autobusu a kamióna vyhasol jeden ľudský život, dvaja sú ťažko zranení. Zásah stále prebieha.

Informáciu o tragickej nehode nám potvrdila hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová. "Jedna osoba zomrela, dve sú ťažko zranené," uviedla. Na Twitteri priniesla správu o nehode Zelená vlna.

K nešťastiu došlo okolo pol druhej popoludní. Na ceste pri obci Hontianske Nemce v okrese Krupina sa zrazil kamión s autobusom. Na miesto okamžite po oznámení vyrazili všetky záchranné zložky. "Zásah stále prebieha. Podľa prvých informácií je 10 zranených," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Na mieste zasahuje päť sanitiek a dva vrtuľníky.

Prvé FOTO tragickej nehody
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Podľa vyjadrenia hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru Andrey Petrovičovej došlo k nehode okolo 13.00 h v úseku cesty od Krupiny smerom na Bzovík. „Zraneniam na mieste podľahla 88-ročná žena z Krupiny. Tri osoby boli ťažko zranené a šesť osôb sa zranilo ľahko. Vodič autobusu a vodič ťahača boli prepravení vrtuľníkom, jeden do nemocnice v Banskej Bystrici, druhý do nemocnice v Nitre,“ priblížila Petrovičová.

Cesta v spomínanom úseku je podľa jej slov v súčasnosti úplne uzatvorená a policajti odkláňajú osobnú dopravu smerom na Senohrad. Pri nešťastí zasahujú aj hasiči a tiež vrtuľník vrtuľníkovej ZZS. K udalosti smeruje aj evakuačný autobus z VC HaZZ Lešť. Polícia je momentálne na mieste a nehodu dokumentuje.

Viac o téme: NehodaZrážkaHontianske Nemce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu