Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Brutálna vražda vo Švajčiarsku: Slováka (†36) zastrelili za bieleho dňa pred očami milenky

 Miesto nešťastia Zobraziť galériu (3)
Miesto nešťastia (Zdroj: Foto: 20minuten)

GANTERSCHWIL - Brutálna streľba otriasla včera popoludní švajčiarskym mestom Ganterschwil v kantóne St. Gallen. Dvaja ozbrojení muži zastrelili Slováka A.V. (†36), ktorý prechádzal po štrkovej ceste v sprievode ženy M.W. Muži podozriví z vraždy už skončili po obrovskom policajnom pátraní za mrežami.

Incident sa stal krátko po 13-tej hodine v meste Ganterschwil na poľnej ceste pri lese vedúcej k odľahlej farme. Oblasť je obľúbeným miestom pre pešiu turistiku.

Na prechádzajúci sa pár zaútočili dvaja strelci. Slovák ich útok, žiaľ, neprežil. Na mieste ostala vydesená žena M.W., ktorá je momentálne v opatere psychológov. Žena je priateľkou obete, pracuje v miestnom pohostinstve, partneri žili v neďalekom meste. Miestni obyvatelia pár poznali, tragédiou sú otrasení. "Môžem potvrdiť, že v švajčiarskom kantóne St. Gallen bol zastrelený občan SR. Bližšie informácie poskytovať nemôžeme vzhľadom na to, že nemáme súhlas príbuzných," uviedol pre Topky hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Brutálna vražda vo Švajčiarsku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: 20minuten)

Útočníci po desivom skutku nasadli do červenej audiny a z miesta ušli. Do niekoľkých minút dorazili záchranári a policajti.

Muži zákona začali po strelcoch okamžite intenzívne pátrať. Suseda, ktorá býva neďaleko nešťastia, v tom čase piekla s deťmi koláče a uviedla, že započula tri výstrely.

Brutálna vražda vo Švajčiarsku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: 20minuten)

Do niekoľkých hodín mužov podozrivých z vraždy policajti chytili. O tretej zastavili podozrivé vozidlo na ceste v meste Staad, aj keď to nebola červená audina, na ktorej pôvodne z miesta činu utiekli.

 

V rukách polície skončil 29-ročný Macedónec a 50-ročný Švajčiar. Červené audi doteraz polícia nenašla. V noci podozrivých umiestnili do väzby. Mužov chytili podľa opisu viacerých svedkov. "Sme presvedčení, že boli na mieste činu," povedal Hanspeter Krüsi, hovorca polície v St. Gallen pre švajčiarsky portál 20min.ch a dodal: "Či to boli oni, ktorí strieľali, však nateraz nie je jasné. Muži pri zatknutí nekládli odpor." 

Motív desivého konania doteraz nie je známy, polícia sa prípadom intenzívne zaoberá.

 


 

Viac o téme: StreľbaSlovákGanterschvil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu