Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prvé detaily motívu vraždy Slováka (†36) vo Švajčiarsku: Manželka Češka a erotický podnik

miesto činu Zobraziť galériu (2)
miesto činu (Zdroj: Foto: 20minuten)

GANTERSCHWIL - Vo štvrtok otriasla pokojnou švajčiarskou dedinou šokujúca udalosť, obyvatelia sa obávajú o svoje bezpečie. Na poľnej ceste v turisticky vyhľadávanej oblasti zastrelili 36-ročného Slováka A.V., ktorý bol na prechádzke so svojou manželkou z Česka A.W. Podozrivých z vraždy polícia do nieľkoľkých hodín zadržala vďaka opisu očitých svedkov. Zavraždený Slovák podnikal v oblasti gastronómie a erotických služieb.

K desivému skutku došlo v stredu krátko pred pol druhou popoludní. Prechádzajúci sa pár napadli ozbrojenci a vystrelili. Na otvorenom poli padlo k zemi mužovo bezvládne telo. Podľa svedkyne bolo počuť tri rany.

Motív vraždy

Ako informujú švajčiarske médiá, ktoré citujú miestnych obyvateľov, útočníkom mohol byť Češkin bývalý priateľ. So Slovákom žila utiahnutým životom v dedine neďaleko miesta činu. Obaja mali vlastnú firmu, ktorá pôsobila v oblasti gastronomických a erotických prevádzok. Firma však skrachovala a zavraždenému sa za dva roky nakopili dlžoby za vyše 60.000 švajčiarskych frankov (vyše 55.000 eur). Slovák už predtým prišiel do konfliktu so zákonom. Motív činu zatiaľ nie je známy, do úvahy prichádza aj konflikt s miestnym podsvetím.

Prvé detaily motívu vraždy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: 20minuten)

Strelci utiekli, polícia ich zadržala

Po streľbe nastúpili podozriví do červeného auta Audi A1 a z miesta odišli. Na základe výpovede svedkov sa polícii do niekoľkých hodín podarilo podozrivých mužov zadržať. Stalo sa tak o tretej hodine v noci na štvrtok, za mrežami skončili 29-ročný Macedónec a 50-ročný Švajčiar. Mužov švajčiarska polícia podozrieva z brutálnej vražy Slováka. Zadržali ich v inom aute, než v ktorom utiekli z miesta činu. Červenú audinu sa doteraz nepodarilo vypátrať, rovnako sa ešte nenašla vražedná zbraň. Zadržaní muži neboli ozbrojení. 

Podľa policajného hovorcu kantónu St. Gallen Hanspetera Krüsiho, ktorý sa vyjadril pre švajčiarsky portál 20min.ch. sú si policajti istí, že zadržaní muži boli v čase spáchania skutku na mieste činu. Ani jeden zo zadržaných nekládol pri zatýkaní odpor. Kto vraždil a aký mal motív, zatiaľ nie je známe. Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá. Zisťovanie vzťahu páchateľa k obeti je predmetom vyšetrovania.
 

Viac o téme: VraždaSlovákGanterschwil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu