Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Toto sú oni: Nečakaný zvrat vo vyšetrovaní vraždy Slováka (†36) vo Švajčiarsku

Pár žil roky vo Švajčiarsku Zobraziť galériu (3)
Pár žil roky vo Švajčiarsku (Zdroj: Foto: Badoo)

GANTERSCHWIL - Obeťou tragédia, ktorá tento týždeň otriasla švajčiarskou dedinou, sa stal 36-ročný Slovák Alexander. So svojou partnerkou Monikou z Česka podnikali v gastronómii a prevádzkovali erotický salón. Polícia z vraždy podozrieva 29-ročného Macedónca a 50-ročného Švajčiara. Na základe výpovedí svedkov skončili krátko po desivom skutku za mrežami.

Monika žila s Alexandrom podľa miestnych obyvateľov utiahnutým životom. Obaja mali vo Švajčiarsku vlastnú firmu, ktorá pôsobila v oblasti gastronomických a erotických prevádzok. Firma však skrachovala a zavraždenému sa za dva roky nakopili dlžoby za vyše 60 tisíc švajčiarskych frankov (vyše 55 tisíc eur). Slovák už predtým prišiel do konfliktu so zákonom. Či mohli byť jeho dlžoby motívom vraždy, je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Susedia ale pre švajčiarske médiá špekulujú, že dôvodom brutálnej smrti mohla byť žiarlivosť Monikinho bývalého priateľa, ktorý je jedným z už zadržaných podozrivých.

FOTO Toto sú oni:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Badoo)

Tragédia sa stala uplynulý týždeň v stredu, keď na prechádzajúci sa pár v turisticky vyhľadávanej oblasti v kantóne St. Gallen na poľnej ceste zaútočili páchatelia. Podľa svedkyne, ktorá sa neskôr vyjadrila pre políciu a švajčiarske médiá, práve v čase útoku piekla s deťmi koláče, keď započula tri výstrely. Vybehla von a v poli zbadala ležať telo. Z obáv bližšie k miestu nešla.

Po streľbe ostala na mieste Alexandrova partnerka Monika. Privolaným záchranárom sa, žiaľ, Slováka zachrániť nepodarilo.

FOTO Toto sú oni:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Badoo)

Ako svedkovia ďalej uviedli, páchatelia nastúpili do červeného Audi A1 a z miesta utiekli. Aj na základe ich výpovedí a opisu videného sa policajtom v krátkej dobe podarilo podozrivých vypátrať a umiestniť do cely. Stalo sa to okolo tretej hodiny v noci na štvrtok. Pri zatýkaní 29-ročný Macedónec a 50-ročný Švajčiar nekládli odpor, neboli ani ozbrojení. Červenú audinu, rovnako ani vražednú zbraň sa zatiaľ nepodarilo nájsť. "Sme presvedčení, že boli na mieste činu," povedal Hanspeter Krüsi, hovorca polície v St. Gallen pre švajčiarsky portál 20min.ch a dodal: "Či to boli oni, ktorí strieľali, však nateraz nie je jasné."  Polícia sa prípadom vraždy intenzívne zaoberá.

 

 

Viac o téme: VraždaŠvajčiarskoAlexanderMonika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu