Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Páchateľov brutálnej vraždy v Stupave vypátrali za 36 hodín

Na snímke je riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Pavel Brath.
Na snímke je riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Pavel Brath.

BRATISLAVA - Tridsaťšesť hodín po spáchaní skutku objasnila bratislavská polícia víkendovú brutálnu vraždu pracovníka bezpečnostnej služby v priestoroch stupavskej firmy.

Traja páchatelia čelia obvineniu z vraždy, za ktorý im hrozí trest 20 až 25 rokov, prípadne i doživotie. Na dnešnej tlačovej besede o tom informoval krajský riaditeľ Policajného zboru Pavel Brath a riaditeľka odboru všeobecnej kriminality Úradu justičnej a kriminálnej polície Martina Móricová.

Tridsaťdeväťročný Tibor P., 31-ročný Peter G. a 39-ročný Milan S., ktorý pred časom pracoval v strážnej službe firmy, si podľa Móricovej o druhej nadránom v nedeľu 12. marca v aute zaparkovanom v blízkosti stupavskej firmy vyhliadli vhodný moment útoku na 55-ročného pracovníka bezpečnostnej služby počas jeho obchôdzky areálu. Následne prestrihli oplotenie a kovovými nástrojmi na strážnika brutálne zaútočili. Spôsobili mu rozsiahle poranenia, vrátane ťažkého poranenia hlavy, ktoré mu zapríčinilo smrť. Z firmy potom ukradli doteraz nespresnený počet vecí a tiež príručný trezor. "Trojica je obvinená z trestného činu vraždy v kvalifikovanej skutkovej podstate pre majetkový prospech," povedala Móricová.

Polícia po ohlásení nálezu tela pracovníkom, ktorý mal obeť vystriedať v službe, začala intenzívne pátranie. Podľa Móricovej policajti urobili dvanásť obhliadok miesta činu, bola nasadená letka Ministerstva vnútra i policajné psy. Aj vďaka pomoci miestnych občanov polícia postupne našla 90 percent ukradnutých vecí, vrátane predmetov použitých pri vražde strážnika, ktoré boli ukryté v okolí a v neďalekom rybníku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu