Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ministerstvo zahraničných vecí pomáha s prevozom mŕtvej Slovenky z Plitvických jazier

Miroslav Lajčák, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí
Miroslav Lajčák, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - S prevozom tela mŕtvej 54-ročnej Slovenky, ktorá zomrela v pondelok 27. júla v chorvátskom Národnom parku Plitvické jazerá, pomáha slovenské ministerstvo zahraničných vecí.

Ako povedal riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Peter Susko, na mieste sú rodinní príslušníci, ktorí prevoz zabezpečujú. "Ministerstvo im poskytuje súčinnosť tak, ako to je vždy v takýchto prípadoch," vysvetlil.

Slovenská turistka neprežila v pondelok pád zo skaly v chorvátskom národnom parku, informoval o tom denník Jutarnij List s odvolaním sa na miestnu políciu. Hovorkyňa polície Maja Brozičevičová informovala, že správu o nehode, pri ktorej zahynula 54-ročná Slovenka, dostala polícia o 11:40.

Riaditeľka národného parku Natalija Božičevičová uviedla, že v čase nešťastia bola turistka mimo označeného chodníka. Slovenka podľa nej zrejme vyliezla na skalu, aby si odfotografovala prírodu a vodopády, no pod nohami sa jej odlomil kus skaly a z výšky 70 metrov spadla do jazera. Zraneniam na mieste podľahla. 

Viac o téme: MZVPlitvické jazerá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu