Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lekárka prehovorila o ukrutnej smrti malej Kristínky: Otcovi hrozí 12 rokov basy!

nebohá Kristínka a otec Jozef Zobraziť galériu (2)
nebohá Kristínka a otec Jozef (Zdroj: Fotoi: Facebook)

NITRA - Celé Slovensko sa stále spamätáva z neuveriteľnej tragédie, ktorá sa včera stala v Nitre. Zavretá v aute v pekelných horúčavách zomrela dvojročná Kristínka. Otec Jozef ju tam zabudol, keď zaparkoval čierny Volkswagen Passat pri svojej práci. Mužovi hrozí až 12-ročný trest odňatia slobody.

Obrovská tragédia sa stala včera v Nitre na ulici Janka Kráľa. Kristínka bola zavretá v opustenom aute pravdepodobne od ôsmej hodiny ráno. Otec si na dievčatko spomenul okolo pol tretej popoludní, keď mal pre neho ísť do jaslí. Keď prišiel k autu, zrútil sa. Zbadal spálené telíčko milovanej Kristínky. Pri denných teplotách, ktoré dosahujú v týchto dňoch až 37 stupňov Celzia, mohlo byť v rozpálenom aute až neuveriteľných 70 stupňov.

Prípadom sa okamžite začala zaoberať nitrianska polícia. "57-ročný muž od presne nezisteného času za doposiaľ nezistených okolností ponechal v zaparkovanom aute svoje dvojročné dieťa. Dievčatko bolo vo vozidle nájdené popoludní okolo pol tretej bez známok života," potvrdila hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová a doplnila, že podľa obhliadajúcej lekárky bolo pravdepodobnou príčinou smrti prehriatie organizmu. Telo nebohého dievčatka previezli do nemocnice, kde bude vykonaná pitva. 

Autosedačka v smrtiacom aute
Zobraziť galériu (2)
Autosedačka v smrtiacom aute  (Zdroj: Topky.sk)

Záchranári na mieste tragédie museli ratovať Kristínkinu mamu Katku (32). Utrpela šok a psychicky sa zrútila. Polícia nemohla vypočuť otca dieťatka, rovnako utrpel šok. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa. Nakoľko bola uvedeným konaním spôsobená smrť,  hrozí za tento skutok v zmysle zákona trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," vysvetlila hovorkyňa. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie polícia k prípadu neposkytuje žiadne bližšie informácie.

Podľa našich zistení polícia doteraz Jozefa nevypočula, muž sa stále podrobuje lekárskym vyšetreniam.


Prečítajte si aj

Obrovská tragédia v Nitre: Kristínku (†2) zabudol v aute otec Jozef (56), zomrela v horúčavách

FOTO Rodiny, ktorá prežila peklo na zemi: Ich anjelik Kristínka (†2) umierala v hrozivých mukách


Polícia apeluje na všetkých občanov, aby boli pozorní a obozretní, pretože v dnešnom uponáhľanom svete častokrát zabúdame na to, čo je pre nás najvzácnejšie. Náhlime sa za povinnosťami a zmysel života nám uniká. "V tomto prípade sa pod veľkú tragédiu podpísala pravdepodobne nepozornosť, zábudlivosť alebo zaneprázdnenosť. Buďme preto zodpovednejší, obozretnejší a všímavejší," zdôraznila Bruchterová.  

Viac o téme: TragédiaNešťastieJozefNitraKristínka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu