Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma v Bratislave: Matka zamkla 2-ročné dievčatko v rozhorúčenom aute, začala záchranná akcia

Ilustračné foto - Dávajte pozor na svoje deti v aute! Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto - Dávajte pozor na svoje deti v aute! (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Takmer došlo opäť k tragédii. Matka zavrela do auta svoje dvojročné dievčatko a následne nevedela otvoriť dvere. Okamžite ho začala ratovať.

Včera okolo pol siedmej podvečer v Bratislave na Púchovskej ulici v bratislavskej Rači pri hypermarkete museli hasiči, policajti a záchranári zachraňovať iba dvojročné dieťa z rozhorúčeného auta. Dievčatko tam zavrela vlastná matka. Informovala o tom TV Markíza.

Tá ho usadila na zadné sedadlo do detskej sedačky. No keď si išla sadnúť za volant zistila, že auto je zamknuté a nemôže odmoknúť, informuje portál. Mal jej zlyhať elektronický kľúč. Následne okamžite zalarmovala políciu, hasičov aj záchranárov. Spolu s nimi zavolala aj manželovi. Ten priniesol aj náhradný kľúč, ktorým auto otvoril a dievčatko vyslobodil.

Dieťa odviezli záchranári do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch. Po vyšetrení ho mali prepustiť domov. Dieťa bolo podľa lekárov v stabilizovanom stave. Polícia tento incident riešiť nebude.

Tragédia v Nitre

Obrovská tragédia sa stala aj v Nitre na ulici Janka Kráľa. Kristínka bola zavretá v opustenom aute pravdepodobne od ôsmej hodiny ráno. Otec si na dievčatko spomenul okolo pol tretej popoludní, keď mal pre neho ísť do jaslí. Keď prišiel k autu, zrútil sa. Zbadal spálené telíčko milovanej Kristínky. Pri denných teplotách, ktoré dosahujú v týchto dňoch až 37 stupňov Celzia, mohlo byť v rozpálenom aute až neuveriteľných 70 stupňov.

Dráma v Bratislave: Matka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Topky, Facebook)

Rovnaká tragédia vo Švajčiarsku

Ďalší otrasný prípad úmrtia dievčatka v rozpálenom aute sa stal vo Švajčiarsku. Matka nechala 4 hodiny vo vysokých horúčavách 5-ročné dievčatko zamknuté v aute a išla na výlet s ďalšími deťmi. Matka vraj nechcela dieťa budiť, tak ho nechala spať. V aute strávilo až štyri hodiny a to ho stálo život.

Dráma v Bratislave: Matka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Švajčiarska matka išla so svojimi štyrmi deťmi kempovať do areálu TCS Camping Lugano. Teplota vzduchu dosahovala 33 stupňov Celzia, v aute muselo byť peklo. Dievčatko bolo pritom jej najmladšia dcéra, informovali švajčiarske médiá. Matka okamžite skolabovala spolu s 15-ročnou dcérou. Na mieste zasahovali záchranári aj psychológovia.

Viac o téme: AutoHorúčavyPolícia Dieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu