Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mladík (16) v Humennom chcel sexovať: Dievčinu (11) zamkol v škole na toaletách a išiel na vec

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HUMENNÉ - Prešovskí policajti riešia už od marca prípad sexuálneho zneužívania. V škole počas vyučovania 16-ročný žiak zatiahol na toalety 11-ročnú dievčinu, kde ju zviazal, nechcel pustiť a sexuálne zneužíval. Mladíka už obvinili, posedieť si môže až päť rokov.

Policajti najprv skutok riešili ako znásilnenie, neskôr ho prekvalifikovali na sexuálne zneužívanie. "Môžem potvrdiť, že prípadom sa zaoberáme, ale v zhľadom na jeho citlivosť, nebudeme poskytovať bližšie informácie," povedal nám hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. Mladíka už vyšetrovateľ obvinil zo sexuálneho zneužívania.

Ako žiačka opísala, neznámy muž jej zviazal ruky, zamkol na školských toaletách a znásilnil. Neskôr sa ukázalo, že až taký neznámy nebol, navštevuje rovnakú školu. 

Podľa informácií televízie Joj násilník aj poškodená sú z detského domova. V prípade dospelej osoby by za sexuálne zneužívanie hrozilo obvinenému po dokázaní viny väzenie na tri až desať rokov. Nakoľko Humenčan je maloletý, v jeho prípade sa trestná sadzba znižuje o polovicu. Ak mu vinu dokážu, posedieť si môže maximálne päť rokov.  

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu