Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Desivé svedectvo suseda zavraždenej starenky: Doma prežívala peklo

Za vraždou starenky stál zať Zobraziť galériu (2)
Za vraždou starenky stál zať (Zdroj: TV MARKÍZA)

NOVÝ SMOKOVEC - Násilná smrť 90-ročnej dôchodkyne z Tatier bolestivo zasiahla všetkých, ktorí ju dobre poznali. Mala povesť milej a priateľskej panej, ktorá bývala v jednom byte s najbližšími. Netušili však, akú tyraniu prežívala starenka za jeho múrmi kvôli zaťovi celá rodina.

Mŕtvu ženu objavili v piatok večer v byte, v ktorom žila aj so svojou dcérou a zaťom. Podľa reportáže TV Markíza mala žena doudieranú tvár a podliatiny na rukách, keď ju našli bezvládnu. Ako Topkám prezradil jeden zo susedov a známych starej panej, pred svojou smrťou prežívala domáce peklo. Podľa najaktuálnejších informácií hovorkyne KR PZ v Prešove Jany Migaľovej už proti zaťovi starenky bolo vznesené obvinenie a momentálne je v cele policajného zaistenia.

„Bola to jedna milá pani, ktorá bola dlhé roky trpela v prítomnosti svojho zaťa,“ opísal svoje dojmy sused. Starenka rodine dokonca prispievala na byt, ktorý bol pôvodne jej, ale neskôr ho prepísala na dcéru a zaťa.

Bývalý agent ŠtB

Zať je podľa viacerých susedov konfliktný alkoholik, ktorý viackrát obťažoval ľudí z okolia. „Vyhlasoval, že si robí rôzne zoznamy a keď príde revolúcia, tak bude likvidovať občanov podľa zoznamu. Ľudia sa mu radšej vyhýbali a utekali od neho,“ dodáva. Ján má totiž záznam v Ústave pamäti národa, keď mal pod krycím menom Filip pôsobiť ako agent a dôverník ŠtB.

Okrem toho mal muž potýčky so súdom. „Vyhrážal sa aj svojou poľovníckou zbraňou, ktorú mal ukrytú kdesi na chate. Pred pár mesiacmi sa zase vyhrážal susede, keď na jeseň hrabala lístie pred bytovkou a on na ňu vybehol, začal jej vulgárne nadávať a šermovať jej päsťou pred tvárou,“ hovorí rozhorčený sused, ktorého Jánovo správanie tiež znepokojovalo.

Polícia prišla na miesto činu neskoro v piatok večer
Zobraziť galériu (2)
Polícia prišla na miesto činu neskoro v piatok večer  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Susedia si na Jána spomínajú ako na konfliktného muža. Jednému z nich sa dokonca vyhrážal, že ho napadne železnou tyčou. „Táto situácia sa vlečie už roky a bolo len otázkou času, kým sa niečo také stane,“ myslí si sused. Ján sa viackrát verejne vystatoval, že pôsobil v ŠtB a bol na to zjavne hrdý. Jeho alkoholizmus a tyranské správanie trpela manželka aj svokra.

Sused si Jána pamätá ešte z čias jeho mladosti, keď mal úspech a ako čašník sa dostal do niekoľkých zaujímavých krajín. Mužovo správanie sa zhoršovalo postupne, zrejme kvôli alkoholu, ktorému holdoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu