Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nový let z Londýna do Popradu sprevádza ohromná smola: Neuveriteľné, čo sa zase stalo!

POPRAD - Zakliata linka! To si presne pomyslí každý, kto posledný týždeň sledoval prílety lietadiel spoločnosti Wizz Air, ktorá začala iba nedávno lietať do Popradu. Prvé lietadlo spoločnosti pristálo už v októbri, no na letisku sa nekonali žiadne oslavy. Tento krát sa pre zmenu kvôli zlému počasiu musel let presmerovať do Košíc.

Je bežné, že nová linka sa na letisku víta vytvorením pomyselnej vodnej brány, ktorú majú na starosti cisterny s vodou. Keď priletelo prvé lietadlo pravidelnej linky Londýn-Poprad, nekonala sa ani tradičná tlačová konferencia. Vedenie letiska ju naplánovalo až na utorok, pre už druhé lietadlo spoločnosti WizzAir. Išlo o problém s namŕzaním vody na aeropláne.

Presne o týždeň na to museli kvôli zlému počasiu lietadlo presmerovať do Košíc. Letiska sme sa pýtali, ako zabezpečili dopravu ľuďom, ktorí tak namiesto pod Tatrami pristáli v metropole východu. Celá situácia napovedá o istej smole, ktorá sa s novo otvorenou leteckou linkou z Londýna do Popradu spája.

"V podobných prípadoch, kedy dôjde k zrušeniu, presmerovaniu letu alebo inej nepravidelnosti, sa postupuje podľa príslušných právnych predpisov platných v Európskej únii. Všeobecne platí, že za cestujúcich zodpovedá dopravca, ktorý operoval let, na ktorom sa nepravidelnosť vyskytla. Keďže však dopravca nemôže mať svojich pracovníkov na každom letisku, máju dopravcovia dohody s letiskami, ktoré upravujú poskytovanie služieb cestujúcim v prípade nepravidelností v leteckej doprave," povedal Ivan Hečko z letiska.

O cestujúcich bolo podľa neho dobre postarané: "Letisko Poprad-Tatry postupovalo podľa pokynov dopravcu a zabezpečilo služby pre cestujúcich, ktorý mali pôvodne odletieť z Popradu do Londýna. Starostlivosť o cestujúcich v lietadle z Londýna bola na dopravcovi, prípadne jeho partneroch v Košiciach. Podľa môjho osobného názoru a podľa toho, ako poznám postupy dopravcu som presvedčený, že cestujúcim boli poskytnuté všetky služby tak ako vyžadujú príslušné právne predpisy, ktoré riešia nepravidelnosti v leteckej doprave."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu