Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poprad a Londýn spojí nová letecká linka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD - Poprad bude mať pravidelné letecké spojenie s Londýnom. Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air začne lietať do Popradu 28. októbra, vždy v utorok, štvrtok a sobotu. Jednosmerná letenka bude stáť už od 29,99 eura.

"Pre Tatry je nová linka z Londýna skvelá správa. Lyžiari z Veľkej Británie využívajú pri ceste na hory najmä letecké spojenia. Ak oslovíme tunajší solventný trh kvalitnou ponukou, dostupnosťou kvalitných hotelov už od piatich minút jazdy autom od letiska a najbližšieho lyžiarskeho strediska do dvadsať minút, tak máme konkurenčnú výhodu aj voči vychyteným alpským rezortom,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Pre leteckú spoločnosť Wizz Air ide o druhú linku na Slovensko. "Veríme, že toto letecké spojenie a naše nízke ceny budú dobrým impulzom najmä pre rozvoj turizmu. Letenky sú momentálne už v predaji," informoval Daniel de Carvalho zo spoločnosti Wizz Air Group.

Do Popradu by mala spoločnosť lietať lietadlami typu Airbus 320, ktoré prepravia 180 pasažierov. Nové letecké spojenie vráti podľa Maťašovskej Tatry do hry o britského klienta a spojí letisko v Poprade so svetom. Práve doprava je v mnohých prípadoch prekážkou a ovplyvňuje rozhodovanie dovolenkárov o výbere ich dovolenkovej destinácie.

"Veríme, že znovuotvorenie dlho očakávaného obľúbeného leteckého spojenia, na ktorom sme dlho a intenzívne pracovali, sa stretne s pozitívnym ohlasom cestujúcej verejnosti,“ uviedla riaditeľka Letiska Poprad - Tatry Ivana Herkeľová.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry bola podľa Maťašovskej prvou, ktorá sa snažila presvedčiť prepravcu a vynaložila veľké úsilie na to, aby sa táto linka opäť obnovila.

"Región Vysoké Tatry a Liptov budú podporovať leteckú linku pri jej rozlietaní aj finančne a pripravujú ďalšie obchodno-marketingové kampane na to, aby turisti začali cestovať letecky do Tatier," dodala Lenka Maťašovská. Okrem dovolenkárov by mohli podľa Maťašovskej novú linku využívať aj biznis klienti alebo futbalisti, ktorí môžu trénovať v Národnom tréningovom centre v Poprade.

Linka Poprad - Londýn má podľa Maťašovskej na trhoch Spojeného kráľovstva celoročný potenciál. Potvrdila to podľa nej aj analýza Slovenskej agentúry pre cestovný ruch. Ide najmä o produkty zimného cestovného ruchu, výlety počas leta na hory, zájazdy spojené s ochutnávkami našej kuchyne a vín, ako aj dovolenku spojenú s golfom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu