Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vodiči, pozor: Polícia bude kontrolovať disciplinovanosť na celom Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na základe nepriaznivého vývoja dopravnej situácie na cestách bude polícia v piatok (12. 9.) vykonávať osobitné kontroly s celoslovenskou pôsobnosťou. Od 15.00 h. do 21.00 h. sa príslušníci dopravnej polície, poriadkovej polície a príslušníci železničnej polície zamerajú na spôsob jazdy vodičov či používanie telefónnych prístrojov počas vedenia motorového vozidla. Informoval o tom Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru v Bratislave.

Podľa jeho slov telefonovanie za volantom negatívne ovplyvňuje vodičovu pozornosť, jeho pohotové reagovanie na dianie v cestnej premávke, ako aj samotnú schopnosť ovládať vozidlo.

"Za používanie telefónneho prístroja počas vedenia vozidla hrozí vodičom pokuta až vo výške 50 eur a v správnom konaní až do výšky 100 eur. Táto kontrola má za cieľ znížiť počet a následky dopravných nehôd a pozitívne ovplyvniť bezpečnosť na cestách," spresnil Wäldl.

Polícia upozorňuje všetkých účastníkov cestnej premávky, aby nasledujúce dni  boli pre nepriaznivé počasie obzvlášť opatrní a zvýšili svoju pozornosť na cestách. Zároveň odporúča chodcom používať reflexné prvky, ktoré znižujú riziko ich ohrozenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu