Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Aprílové počasie má pre nás dve správy: Dobrá aj zlá predpoveď na týždeň!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počasie na nasledujúci týždeň sa podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu ponesie vskutku v aprílovom duchu. Aj keď sa môžeme tešiť na naozaj príjemné denné teploty, zamračená obloha, dážď a ojedinele aj búrky by nám mohli náladu trochu pokaziť.

V pondelok nás čaká premenlivá, prevažne veľká oblačnosť s prehánkami, a to najmä v západnej polovici územia. Ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 15 až 21 stupňov. Fúkať bude slabý, na juhozápade silnejší vietor s rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

V utorok má pokračovať premenlivá, popoludní prechodne veľká oblačnosť, čiže pripraviť sa treba na prehánky a miestami aj búrky. Nočná teplota klesne na 9 až 4, denná sa vyšplhá na 17 až 22 stupňov. Účesy nám "rozcuchá" iba slabý až mierny premenlivý vietor s rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Ani streda nebude výnimkou a cez deň si užijeme premenlivú oblačnosť a postupne miestami prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota zostúpi na 10 až 5, denná dosiahne 18 až 23 stupňov. Na vetre sa oproti utorku nič nezmení.

Vo štvrtok nás má potešiť polojasné počasie, ale už popoludní sa od juhu objaví prevažne veľká oblačnosť a miestami prehánky. Ortuť teplota v noci spadne na 12 až 6, počas dňa sa rozšupne, a to na 19 až 25 stupňov.

V piatok však už s podobnými priaznivými správami nemôžeme rátať, hoci k nám bude naďalej prúdiť teplý a vlhký vzduch od juhozápadu. Má byť oblačno až zamračené, cez deň postupne na mnohých miestach dážď. Nočná teplota klesne na 12 až 7, denná vystúpi na 14 až 20 stupňov.

V sobotu sa nám nevyhne prevažne veľká oblačnosť a zažijeme aj početné prehánky. Nočná teplota zostúpi na 12 až 6, denná sa vyšplhá na 15 až 21 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu