Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prvé zábery mimoriadne očakávaného filmu o Bezákovi: Ako sa ho zbavili!

Robert Bezák vo filme.
Robert Bezák vo filme. (Zdroj: youtube/barracuda movie)

BRATISLAVA - Dokumentárny film "Arcibiskup Bezák Zbohom..." z režisérskej a scenáristickej dielne Oľgy Záblackej, o ktorého nakrúcaní sme vás nedávno informovali, bude mať čoskoro kinopremiéru. Už o mesiac môžu diváci nahliadnuť do súkromia bývalého trnavského arcibiskupa, ktorého odvolanie spôsobilo nemalý rozruch v cirkvi aj mimo nej.

Svetlo sveta v súčasnosti uzrel prvý trailer a distribučná spoločnosť film opisuje ako "nevšedný príbeh obľúbeného arcibiskupa, ktorý bol pápežom v roku 2012 zbavený úradu bez udania dôvodu".

"Ide o dramatický osud človeka, ktorý obetoval život Bohu a cirkvi a práve tá sa mu otočila chrbtom, keď upozornil na rozsiahle finančné machinácie s jej majetkom. Mimoriadne medializovanou kauzou odvolaného arcibiskupa žilo Slovensko rok a pol. Až po jeho nútený odchod do zahraničia sa zhromažďovali stovky veriacich a vyjadrovali podporu biskupovi, ktorého si ctia," pokračuje text pod videom na YouTube.

Dokument odhaľuje súkromné aj verejné momenty jeho života a ľudia sa môžu na Róberta Bezáka pozrieť očami verejnosti, ale aj jeho najbližších. Spoznajú ho nielen ako arcibiskupa, ústrednú postavu medializovanej kauzy, ale aj ako syna, brata či priateľa. "Dokumentárny film Arcibiskup Bezák Zbohom... divákom prináša obdivuhodné svedectvo o vnútornej sile osobnosti, ktorá prežíva najväčšiu skúšku svojho života a viery..." uviedla distribučná spoločnosť.

"Ja som ten svoj život chcel venovať, aj ho chcem venovať cirkvi, ale niektorí vrcholní predstavitelia cirkvi povedali, že dosť, už ťa nepotrebujeme... ja mám 53 rokov," odznelo z úst Róberta Bezáka v traileri k filmu, ktorého premiéra v kinách je naplánovaná na 13. marec tohto roka.

O tom, že osobnosť Róberta Bezáka je stále v strede záujmu, svedčí aj vydanie dvoch bestsellerov o ňom a o kauze jeho odvolania. Aktuálne sú publikácie Vyznanie a Medzi nebom a peklom vo zvýhodnenom akciovom balení internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu