Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dôkazy, ktoré majú Rezešovú poslať do basy: Celý deň miešala pivo s vínom!

Rezešovej verziu o pití po nehode znalec vylúčil
Rezešovej verziu o pití po nehode znalec vylúčil (Zdroj: rtlklub.hu)

BUDAPEŠŤ – Krátko predtým ako začne prvé súdne pojednávanie s Evou Varholíkovou Rezešovou (35) sa objavili ďalšie zaujímavé informácie z vyšetrovacieho spisu. Podľa nich pila alkohol už jeden deň pred tragickou nehodou, teda 20. augusta. Údajne krátko pred nehodou aj telefonovala.

Podľa informácií maďarského portálu Blikk sa vo vyšetrovacích materiáloch uvádza, že slovenská milionárka začala piť pivo a víno už na poludnie. Vyšetrovanie navyše vylúčilo verziu Rezešovej o tom, že z fľaše vodky, ktorá sa našla v aute si potiahla až po nehode. Právnik obvinenej už predložil na súde prvého stupňa, ktorý sa začal 27., niekoľko dôkazových materiálov, jedným z nich bola aj lekárske hodnotenie od špecialistu.

Žene vzali dvakrát krv a raz vzorku moču. Tri získané hodnoty sa líšili. Zaujímavé ale je, že hodnota hladiny alkoholu v krvi nielen že neklesala, ale postupom času sa priamo zvyšovala.

„Stáva sa to vtedy, keď váš žalúdok ešte nespracoval všetok skonzumovaný alkohol,“ vysvetlil súdny lekár Štefan Kóczán.

„ Medzi zadržanými predmetmi sú aj dva medicínske spreje, ktoré boli podľa výpovede šoférky predpísané lekárom a ktoré mala priebežne užívať. Okrem toho, sa na mieste činu podarilo zaistiť tablet a mobilný telefón. Jeden z nich použil páchateľ bezprostredne pred nehodou,“ povedal zdroj zapojený do prípadu s tým, že žene namerali 1,55 promile alkoholu v krvi, čo už je stredne opitý  človek. Napriek skutočnosti, že každé telo reaguje na alkohol inak, podľa získaných údajov začala Rezešová konzumovať alkohol už na Slovensku, kde sa zdržala do večera.

To, že pila dlhšie potvrdzuje aj výpoveď jej exmanžela a otca jej dieťaťa Erika Fischera pre slovenskú políciu. Už k nemu mala doraziť na svojom BMW v dosť „zúboženom“ stave. Odtiaľ sa 21. augusta 2012 vybrala do Maďarska, kde na diaľnici M3, ako už bolo medializované, bez akéhokoľvek brzdenia zozadu vrazila do Fiata Punto, ktorý v momente vzbĺkol. Traja členovia posádky auta zomreli na mieste, ďalšia žena podľahla zraneniam v nemocnici.

Napriek tomu, že rýchly test na mieste nehody preukázal stopy opiátov v tele šoférky, čo by mohlo znamenať že bola Rezešová na drogách, neskôr to vzorky moču ani krvi nepotvrdili, preto ju z tohto prečinu neobžalujú.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu