Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúci zvrat v Rezešovej prípade: Vinu chcú hodiť na uhoreného vodiča!

Eva Varholíková Rezešová Zobraziť galériu (3)
Eva Varholíková Rezešová (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ - Slovenka Eva Varholíková Rezešová , ktorá vlani spôsobila v Maďarsku dopravnú nehodu s následkom úmrtia štyroch ľudí, podľa pozostalých obetí údajne viní z havárie vodiča auta, do ktorého narazila, napísal dnes maďarský denník Blikk.

Pozostalí sú podľa Blikku zhrození, pretože sa dozvedeli, že Slovenka sa snaží vyhnúť trestu tvrdením, že za nehodu nesie zodpovednosť vodič vozidla Fiat Punto. Ten podľa nej zmenil náhle jazdný pruh.

Obhajca Evy Varholíkovej inicioval ďalšiu expertízu, ktorá by mala zistiť, či na náhlu zmenu jazdného pruhu mohla Slovenka v rýchlosti 170 km/h a v podnapitom stave, ako to uvádza predchádzajúci posudok, včas zareagovať. Z toho vyplýva, že stratégiou obhajoby obvinenej je, že jazdila podľa predpisov, síce "trocha rýchlejšie", ale zrážke s fiatom nedokázala zabrániť, konštatuje denník.

Rodinní príslušníci obetí takéto pokusy považujú za neprijateľné, vyjadrili však dôveru v triezvy úsudok súdu.

Obhajca pozostalých Ádám Hantos pripomenul, že má informácie o iniciatíve svojho kolegu. "Považujem ju za smiešnu, pretože dva posudky nezávislých súdnych znalcov v oblasti techniky jednoznačne vyvrátili možnosť, že príčinou nehody bola náhla zmena pruhu vozidla obetí," cituje Blikk Hantosove slová.

Príbuzní tiež namietajú, že napriek výsledkom rýchleho testu na prítomnosť drogy sa nepodarilo dokázať, že Eva Varholíková Rezešová bola v čase havárie aj pod vplyvom omamnej látky. Denník v tejto súvislosti zistil, že dôkaz môže chýbať kvôli tomu, že pri odbere jej nevzali dostatok krvi a tak mohli urobiť laboratórne testy iba na dva druhy drog, a na zvyšnú ďalšiu desiatku už nie.

Súdny proces so Slovenkou sa začne v utorok 27. augusta na Súde pre okolie Budapešti. Občianka SR na diaľnici M3 na 44. kilometri v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 04.00 h zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Eva Varholíková Rezešová, ktorá je v súčasnosti v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe, podľa výsledkov vyšetrovania mala v krvi v čase nehody 1,5 promile alkoholu.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu