Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rezešová vykopla svojho právnika štyri dni pred obávaným procesom

Eva Rezešová čaká na proces
Eva Rezešová čaká na proces (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ - Štyri dni pred hlavným pojednávaním, kedy by sa malo rozhodnúť o ďalšom osude dcéry nebohého košického oceliarskeho magnáta, Eva Varholíková-Rezešová vyhodila svojho právnika. Ten patrí medzi advokátsku špičku v Maďarsku.

Eva Rezešová (36) sa na poslednú chvíľu rozhodla vymeniť právnika, aj napriek tomu, že patrí v Maďarsku k advokátskej špičke.

Gábor Tóth, renomovaný maďarský právnik, ju už niekoľko dní neobhajuje. Známa Košičanka zrejme prestala veriť jeho schopnostiam. Čo však bolo pravou príčinou jeho vyhodenia nie je známe, nakoľko Rezešová sa stále nachádza v budapeštianskej väznici, kde čaká na blížiaci sa proces.

Ako právnik pre denník Plus jeden deň povedal: „K blížiacemu sa procesu s Rezešovou vám neviem poskytnúť žiadne informácie, ja ju už totiž neobhajujem.“ Odkázal priamo zo svojej budapeštianskej kancelárie. Tóth sa k dôvodom jeho odvolania nevyjadril.

Hlavné pojednávanie s Evou Rezešovou je vytýčené na 27. augusta 2013 a bude sa konať na Okresnom súde v mestečku Gödöllö, ktoré je najbližšie k miestu činu, teda len niekoľko kilometrov od diaľnice, kde Rezešová 21. augusta 2012 havarovala.

Rezešová bola v polovici mája obvinená z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb. Vyšetrovací spis sa už nachádza na Okresnom súde v Gödöllö. Závery expertíz ukázali, že Košičanka sa rútila maďarskou diaľnicou 165 až 175 km/h, čím výrazne prekročila maximálnu povolenú rýchlosť.

Celý proces s obžalovanou Košičankou by mal trvať iba dva dni. Hneď prvý deň by mali byť vypočutí pozostalí po obetiach. Prvýkrát sa tak budú môcť pozrieť do očí žene, ktorá mala ich milovaných pripraviť o život. Potom súd vypočuje aj ďalších svedkov nehody, medzi ktorými by mal byť vodič kamiónu, ale aj šofér osobného auta, ktorý videl ako Košičana "agresívne blikala" na posádku fiatu.

To sa odrazilo do zvodidiel a vzbĺkol. Košičankino BMW sa prevrátilo na strechu. Expertíza tiež dokázala, že pokiaľ by išla pomalšie, mohla nehode zabrániť. V maďarskom aute uhoreli dva manželské páry - György M., Erzsébet, Lászlo V. a Éva. Traja boli mŕtvi na mieste. Štvrtú odviezli do nemocnice vo vážnom stave, no zraneniam napokon tiež podľahla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu