Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

ZEMETRASENIE: V Bánovciach a Novákoch sa chveli domy. Pes to dokázal predpovedať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BÁNOVCE - Krátky otras pôdy zaznamenali včera v noci v okolí Bánoviec nad Bebravou a Novák. Ku škodám zatiaľ podľa našich informácií nedošlo.

Podľa nášho čitateľa Roberta Šarinu sa zem v Bánovciach krátko otriasla v sobotu o 22:14. "Zemetrasenie trvalo asi sekundu, zatriaslo celým činžiakom," píše Robert. Podľa informácií iných slovenských médií bolo otrasy cítiť aj na ďalších miestach v okolí Bánoviec. Čitateľka Iveta z Nitrianskych Sučian v okrese Prievidza nám napísala, že otrasy boli citeľné aj tam, zhruba v rovnakom čase ako v Bánovciach. Ozval sa nám aj Ľubomír Beňo z Novák, ktorého rodinu otrasy zastihli počas posedenia na záhrade. "Polovica rodiny sa zľakla, pretože pri otrase bolo počuť prasknutie v strešnej časti nášho domu. Zľakli sme sa, že sa pohol krov a narušila statika domu."

Pes o tom vedel skôr!

Opäť sa potvrdila známa vec, že niektoré zvieratá dokážu blížiace sa zemetrasenie zaznamenať skôr ako ľudia. "Máme chatu v Uhrovci, 7km od Bánoviec. Zemetrasenie trvalo cca 3 sekundy, predchádzala mu silná rana, následne sa nám zatriasla chata a bol už kľud," hovorí naša čitateľka Katka. V chate mali aj psa, ktorý chvíľu pred zemetrasením začal byť nervózny a pýtal sa von. "Nepripisovali sme tomu žiaden význam, pretože hodinu predtým sa vrátil z poslednej prechádzky. Sedel pri dverách a nechápavo sa pozeral prečo ho nechceme pustiť. Za okamih sa ozvala rana," píše Katka.

Otrasy nám čitatelia hlásia aj z Nitrianskeho Rudna, Diviackej Novej Vsi a Žitnej-Radiše.

Oficiálne informácie zatiaľ nikto nezverejnil.

Pocítili ste otrasy aj vy? Dajte nám vedieť! Píšte na adresu tipy@topky.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu