Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V sobotu vyjdú do ulíc Bratislavy zástancovia manželstva a rodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zástancovia tradičnej rodiny a manželstva vyjdú v sobotu (15. 6.) do ulíc hlavného mesta. Pochod za ochranu manželstva, rodiny a výchovy detí rodičmi začne o 17.00 h na Námestí SNP.

Združenia, ktoré pochod organizujú, chcú opätovne vyzvať na prijatie Ústavného zákona o ochrane manželstva, rodiny a výchovy detí rodičmi. Rovnako chcú podporiť pripomienky prezidenta SR k vrátenej novele Trestného zákona. Aktivistom sa v nej nepáči paragraf, ktorý sprísňuje trest pri trestných činoch spáchaných z dôvodu nenávisti voči inej sexuálnej orientácii.

Žiadajú preto poslancov SR, aby slová o sexuálnej orientácii zo zákona odstránili alebo zmenili formuláciu tak, "aby ochránila i väčšinu hlásiacu sa k dodržiavaniu božích zákonov v zmysle preambuly slovenskej ústavy".

Organizátori zdôrazňujú, že ich cieľom nie je šíriť nenávisť voči homosexuálom. "Chceme ale povedať stop homosexualite ako hriechu proti Bohu, za ktorý je pri takejto forme prezentácie a presadzovania ich požiadaviek večné zatratenie," hovorí Jozef Dupkala zo Združenia pre ochranu rodiny.

Aktivisti hovoria stop kriminalizácii za tzv. homofóbiu, ktorú podľa nich podsúva EÚ a OSN celosvetovej verejnosti. "Považujeme to z ich strany za diskrimináciu majoritnej spoločnosti," tvrdia.

Pochod organizuje Združenie pre ochranu rodiny, Občania za Kresťanské Hodnoty a Tradície, Spoločenstvo svätého Jozefa, Združenie za obnovu a ochranu morálnych hodnôt.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu