Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lajčák zamestnal manželkinu priateľku: Heribanová mieri na lukratívny flek!

Moderátorka Alena Heribanová sa má stať šéfkou Slovenského kultúrneho inštitútu vo Viedni. Zobraziť galériu (2)
Moderátorka Alena Heribanová sa má stať šéfkou Slovenského kultúrneho inštitútu vo Viedni.

BRATISLAVA - Moderátorka Alena Heribanová a operný spevák Peter Dvorský budú Slovensko reprezentovať v zahraničí. Tentoraz však nie svojim rečníckym, či speváckym umením, ale ako zamestnanci Ministerstva zahraničných vecí.

Moderátorku Alenu Heribanovú by naše Ministerstvo zahraničných vecí malo vyslať do Viedne, aby viedla tamojší Slovenský kultúrny inštitút. Rovnakú funkciu by mal dostať aj operný spevák Peter Dvorský, ten by však vycestoval do talianskeho Ríma. Informácie priniesli denníky Plus Jeden Deň a Sme. Ten druhý pripomína, že Heribanová má dobrý vzťah s manželkou ministra zahraničia Jarmilou Hargašovou - Lajčákovou. Obe sa poznajú z televízneho prostredia. Heribanová tvrdí, že funkcia jej pripadla prirodzene, keďže ovláda tri cudzie jazyky a kultúra je jej blízka. Peter Dvorský je v Taliansku známy zo svojej speváckej kariéry. Ani jeden zo spomenutých zatiaľ svoju nomináciu oficiálne nekomentoval.

Podľa Sme sa na ministerstve zahraničia chystá aj väčšia výmena diplomatov. Fratnišek Kašický by mal skončiť ako slovenský veľvyslanec pri NATO a mal by sa ujať postu veľvyslanca v Nórsku. Kašický bol v prvej Ficovej vláde ministrom obrany, no odstúpil po afére okolo predraženého tendra na upratovanie a odhadzovanie snehu. Bývalý politik Peter Weiss, ktorý je aktuálne našim veľvyslancom v Budapešti, by sa mal presunúť do Prahy.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu