Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Košičana (70) takmer zabila ľahostajnosť: Ležal na ceste a nik nezastavil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: careerfaqs.com.au)

KOŠICE - Arogancia a nevšímavosť dokáže zabíjať. Na vlastnej koži to pocítil istý košický dôchodca, ktorý dlhú chvíľu ležal na ceste bez toho, aby sa pri ňom niekto pristavil. Keby sa nenašiel jeden obetavý človek, ktorý mu nakoniec pomohol, príbeh mohol mať tragický koniec.

Prípad, o ktorom informoval spravodajský portál tvnoviny.sk, je naozaj alarmujúci. Je ukážkou toho, že Slováci sa stávajú čoraz ľahostajnejšími a utrpenie druhých je im ukradnuté.

Zhruba pred mesiacom na štvorprúdovej ceste v metropole východu ležal postarší muž. Okolo neho prešli desiatky áut, žiadne však nezastavilo, aby zistilo, či nepotrebuje pomoc. Všetci si zrejme mysleli, že je opitý. Jednému z nich to ale nakoniec predsa len nedalo a zastavil.

"Zapol som výstražné svetlá, aby som vytvoril bariéru. Keď sa prebral z bezvedomia, povedal mi, že má vysoký krvný tlak a točí sa mu hlava. Tak som zavolal záchranku," hovorí štyridsaťročný Samo.

Sedemdesiatročný dôchodca, ktorého meno je údajne Igor, mu bol za jeho pomoc nesmierne vďačný. "Nie je to žiadny bezdomovec, býva v jednej z košických bytoviek. Vraj sa v ten večer vracal z návštevy kamaráta. Komunikoval so mnou úplne normálne. Bolo jasné, že nie je pod vplyvom alkoholu, ale že má nejaké zdravotné ťažkosti," povedal Samo pre tvnoviny.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu