Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

STV útočí na Markízu: Správy presunula na siedmu!

Budova Slovenskej televízie
Budova Slovenskej televízie

BRATISLAVA – Správy STV zmenili svoj vysielací čas! Pokúsia sa tým odobrať divákov konkurenčným televíziám a zároveň sa budú snažiť získať si divákov v čase, ktorý bol pre STV sledovaný podpriemerne. Podľa portálu medialne.sk si STV zmenou zlepšila čísla.

Správy verejnoprávnej televízie sa odvčera predĺžili z pôvodných 20 minút na 40-minútový blok informácií. Stavajú sa tak do priamej konkurencie Televíznych novín Markízy, ktoré sú dlhodobo najsledovanejším programom na Slovensku. V rovnakom čase sa vysielajú aj Krimi noviny na TV Joj. Po novom sa do hlavných správ dostali správy z regiónov, ktoré doteraz vypĺňali polhodinu od 19:00 do 19:30.

S novým vysielacím časom si STV podľa portálu medialne.sk polepšila. Kým v nedeľu mali Správy na Jednotke 6-percentnú sledovanosť, v pondelok už v novom vysielacom čase dosiahli 7,8 %. Napriek tomu konkurovať komerčným televíziám zatiaľ nemôžu. Markíza včera v tom istom čase dosiahla 42-percentnú sledovanosť a TV Joj mali od 19:00 34 %.  

Zásadnú zmenu formátu správ však nesprevádza nová grafika a štúdio, ktoré mali prísť pôvodne práve so zmenou vysielacieho času. Nakoniec túto úpravu RTVS presunula na jeseň.

Programový riaditeľ STV Andrej Miklánek je s výsledkom spokojný, zároveň verí v úspech. Predseda RTVS Miroslav Kollár sa naopak obáva prepadu sledovanosti. „Súčasný stav bol z pohľadu sledovanosti dlhodobo neudržateľný. Na druhej strane sa budem modliť, aby presun na devätnástu hodinu spravodajstvo absolútne nezabil. Plán B a návrat naspäť neexistuje,“ povedal pre denník SME.
 

Tip: Pozrite si kedy majú jednotlivé televízie večerné správy. Všetko nájdete na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu