Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poslanec Galek strelil capa: Minister Hirman na ňom nenechal suchú jedinu nitku!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško, Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Minister hospodárstva Karel Hirman sa tvrdo obul do poslanca Národnej rady (NR) SR Karola Galeka (SaS). Hirman na ňom nenechal suchú nitku po tom, čo sa v relácii TV JOJ Na hrane dostali do ostrej výmeny názorov. Do vývrtky ho voviedli hlavne Galekove ostré poznámky, ktorými spochybňoval jeho kompetentnosť. Takto minister reagoval.

Podľa Hirmana je najlepšie, ak sa na Matoviča nereaguje, spomenul si pri ňom aj na Mečiara (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Do začiatku septembra, teda pred mojím nástupom do funkcie ministra, Ministerstvo hospodárstva SR nedokončilo a tobôž nevyplatilo žiadnu schému určenú pre podnikateľskú obec či iné subjekty,“ obhajuje sa na úvode svojho príspevku minister hospodárstva Karel Hirman. V reakcii na tvrdenia poslanca Galeka dodáva, že: „Po mojom nástupe za tri mesiace – do konca roka 2022 – ministerstvo hospodárstva pripravilo na „zelenej lúke“ schému 2.1 z Dočasného krízového rámca,“ ďalej píše, že úspešne zabezpečilo jej notifikáciu v Bruseli a napokon v decembri z nej vyplatilo pomoc viac ako 13 tisíc subjektom vo výške viac ako 77 miliónov eur.

Karel Hirman
Zobraziť galériu (4)
Karel Hirman  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Minister týmto spôsobom pokračuje v hádke na štýl Kocúrkova, ktorá sa začala len pár hodín pred tým v politickej debate TV JOJ Na hrane. Potom, čo sa minister rozhodol so značným nádychom samochvály vysvetliť, v čom naozaj nepochybil, sa vo svojom statuse rozhodol reagovať aj na Galekove tvrdenia o tom, že SaS zvládala rezort hospodárstva lepšie ako on.

Strana SaS sa chváli cudzím perím, naznačuje minister Hirman

Podľa ministra bol podpis februárového memoranda o dodávka elektrickej energie za cenu 61€  dobrým a predvídavým krokom. Ďalej však píše, že celú problematiku by bolo vhodné upresniť. „Ak ide strana Sloboda a Solidarita robiť politickú kampaň na tvrdení, že po mojom nástupe sme nedotiahli zmluvu so Slovenskými elektrárňami, ktorá bola predpripravená, tak je potrebné povedať, že to nedokázali ani oni – od februára do septembra,“ dodáva rozhnevaný Hirman. Podľa jeho slov bolo práve dotiahnutie memoranda do konca jeho prioritou hneď po nástupe do úradu. Hirman nakoniec dodáva, že úspech sa na rozdiel od strany SaS dostavil už po dvoch mesiacoch, tá to vraj nedokázal ani v priebehu siedmych mesiacov.

Poslanec Galek strelil capa:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„V sumáre to znamená: Že pod aktuálnym vedením sme v priebehu troch mesiacov pripravili, zaslali na notifikáciu dve schémy pre pomoc podnikateľom, ktoré predstavujú reálnu, rýchlu a jednoduchú pomoc bez byrokratickej záťaže – veď práve strana SaS sa snaží prostredníctvom svojich podnikateľských balíčkov o znižovanie záťaže,“ posmešne argumentuje minister. Dodáva, že k tomu všetkému navyše pomohli energeticky náročným podnikom, presunuli nevyčerpanú pomoc z minulého roka do nového a v neposlednom rade pripravili realizáciu pomoci pre domácnosti: elektrinu, plyn a teplo. Na záver si však Hirman neodpustil ani ranu z milosti a dodáva, že bývalé vedenie ministerstva absolútne neriešilo ceny tepla z centrálneho zásobovania teplom (CZT) a ani ceny poplatkov za distribúciu elektriny pre domácnosti.

 

SLOVAMI GALEKOVHO ŠÉFA - POSLANEC GALEK STRELIL CAPA Koľko Karol Galek vykrikuje, toľko sa mýli. Ale poďme pekne od...

Posted by Karel Hirman on Tuesday, January 24, 2023

 

Viac o téme: SaSMinister hospodárstvaKarol GalekKarel Hirman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu