Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší prípad, ktorý otriasol USA: Policajt bol obvinený z kľačania na tínedžerovi, vraj ukradol bicykel

Policajt mimo služby kľačal na chlapcovi
Policajt mimo služby kľačal na chlapcovi (Zdroj: YouTube/ABC 7 Chicago)

CHICAGO - Seržant polície v Chicagu bol obvinený z úradného pochybenia a ublíženia na zdraví, potom, čo sa na verejnosti objavilo video ako kľačí 14-ročnému tínedžerovi na chrbte.

Ako informuje CNN, Michael Vitellaro bol v službe chicagskej polície od roku 2000. Pred pár týždňami jeho synovi ukradli z miestnej knižnice bicykel. Keď zistil, že svedkovia videli bicykel pri neďalekej kaviarni, zaviezol tam syna a čakal, kto sa pri ňom objaví.

14-ročný chlapec, ktorý sedel na vlastnom bicykli z neho zosadol a údajne išiel premiestniť ukradnutý bicykel. Keď to policajt mimo službu uvidel, prišiel k chlapcovi chytil ho za predlaktie, prinútil ho ľahnúť si a kľačal mu na chrbte.  

Kamery z miesta činu však dokazujú, že bicykel tam bol už pred príchodom mladíka. Na videu zachytenom jedným z kamarátov chlapca vidieť ako strážnika vyzývajú, aby dal chlapcovi pokoj. Koleno z chlapca dal však dole až potom, čo ho jeden z okoloidúcich vyzval. Chlapec bol po incidente viditeľne rozrušený a plakal. Vitellaro sa sám prihlásil na polícii a bol predvolaný na vypočúvanie. Právny zástupca rodiny uviedol, že policajt zneužil svoj výcvik a zatkol chlapca neoprávnene bez akéhokoľvek dôvodu. Podľa právneho zástupcu je tiež možné, že bol čin policajta aj rasisticky motivovaný, pretože chlapec je Portoričan.

Rodičia chlapca o ňom hovoria ako o dobrom študentovi, športovcovi, ktorý chodí do kostola. Spomenuli, že to na chlapcovi môže zanechať nejaké stopy, ale zdá sa, že sa s tým postupne vyrovná. Policajt sa má vrátiť pred súd 8. septembra.

Viac o téme: Polícia ChicagoPolicajné násilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu