Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Trapas ďalšieho poslanca! Keď si kolegyňa všimla, čo robí na online zasadnutí, okamžite ho natrela

Kanadský parlament
Kanadský parlament (Zdroj: Getty Images)

OTTAWA - Kanadský parlament riešil neobvyklý problém s poslancom, ktorý sa na online zasadnutie pripojil vo chvíli, keď používal toaletu. Jeho kolegovia pojali podozrenie koncom minulého týždňa, kedy na kamere videli záber dlaždičiek nápadne pripomínajúcich WC v parlamentnej budove. Zákonodarca za vládnucich liberálov Shafqat Ali sa neskôr k porušeniu etikety priznal a ospravedlnil sa za "chybu v úsudku". Napísal o tom denník The Guardian.

Na to, že jeden z poslancov sa možno k online zasadnutiu pripojil z WC, upozornila okamžite zástupkyňa konzervatívcov Laila Goodridgeová. Neskôr sa to potvrdilo. "Člen parlamentu používal WC vo chvíli, keď sa zúčastnil na zasadnutí snemovne, katedrály kanadskej demokracie," komentoval incident šéf poslaneckého klubu opozičnej Konzervatívnej strany John Brassard.

"Beriem tú záležitosť vážne a sľubujem, že takú chybu už nebudem opakovať," uviedol v ospravedlnení dotknutý poslanec. Podpredseda parlamentu Chris D’Entremont ospravedlnenie prijal a odporučil kolegom, aby venovali pozornosť tomu, odkiaľ a ako sa na zasadnutie pripájajú. "Ak nemusíte mať zapnutú kameru, tak ju vypnite," odkázal.

Pre liberálov je to už druhýkrát za posledný čas, čo riešia problémy týkajúce sa straníkov, ktorí nezvládajú dodržiavať pravidlá etikety. Vlani zabrala pri videohovore kamera nahého poslanca Willa Amosa vo chvíli, keď sa prezliekal po behaní.

Viac o téme: KanadaWCParlamentShafqat Ali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu