Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Horskí záchranári mali plné ruky práce: Na Martinských holiach skolaboval muž (56), zasahoval vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

MARTIN – Záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS) z Veľkej Fatry zasahovali v pondelok na chate Javorinka na Martinských holiach. Skolaboval tam 56-ročný Slovák. Ako informovala HZS na svojej webovej stránke, muž skolaboval po srdcovej nevoľnosti.

„Záchranári HZS poskytli mužovi prvotnú zdravotnú starostlivosť a zároveň požiadali o súčinnosť leteckých záchranárov, ktorí muža prebrali do starostlivosti a transportovali do nemocnice na ďalšie vyšetrenia,“ informujú horskí záchranári.

Pod Obrovským vodopádom zachraňovali Poľku

Horskí záchranári pomáhali v pondelok popoludní aj v Slovenskom raji 39-ročnej poľskej turistke, ktorá si pri páde pod Obrovským vodopádom v rokline Kyseľ spôsobila tržné poranenie. Horská záchranná služba (HZS) o zásahu informovala na svojej internetovej stránke.

"Poľská turistka si po pošmyknutí na kameni a následnom páde spôsobila tržnú ranu v oblasti hrudníka," priblížila HZS s tým, že záchranári po príchode na miesto udalosti pacientku ošetrili a ranu jej zafixovali. Následne turistka vyšla v ich sprievode roklinou k terénnemu vozidlu HZS. Horskí záchranári ju transportovali do nemocnice v Spišskej Novej Vsi na ďalšie ošetrenie.

Viac o téme: HZSMartinské holeVeľká FatraJavorinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu