Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Rómska osada Glejovka v Pezinku je v karanténe: Evidujú tam viacero pozitívnych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

PEZINOK - Rómska osada Glejovka v Pezinku je v karanténe. V pondelok (8. 2.) to nariadil regionálny úrad verejného zdravotníctva. Dôvodom je zvýšený počet pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19. Informuje o tom mesto Pezinok s tým, že situácia je pod kontrolou.

"Komunikujeme s políciou, okresným úradom, hygienikom i s obyvateľmi komunity. Robíme všetky úkony, aby sa v maximálnej možnej miere obmedzil pohyb a aby sa zároveň zabezpečili všetky základné potreby a lieky pre ľudí v karanténe," priblížil primátor Pezinka Igor Hianik. Mesto zabezpečí kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení. Asistenciu mu poskytujú polícia a Ozbrojené sily SR.

Atmosféra v komunite je zatiaľ pokojná. "Ľudia svoju situáciu chápu, neberú ju na ľahkú váhu, majú strach o svojich blízkych, aktívne sa zaujímajú o odporúčania a liečbu symptómov. Karanténu dodržiavajú, väčšinou sa zdržiavajú vo svojich domoch," uviedla riaditeľka organizácie Zdravé regióny Tatiana Hrustič.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Výrazným spôsobom podľa pezinskej samosprávy pomáhajú zástupcovia komunity, ktorí zisťujú nevyhnutné potreby domácností nachádzajúcich sa v karanténe a zároveň ich informujú o aktuálnej situácii. "Aktívne komunikujeme s koordinátormi priamo z komunity žijúcej v Glejovke," poznamenal Hianik.

Okrem koordinácie zásobovania obyvateľov Glejovky základnými potravinami, hygienickými potrebami a liekmi mesto zvažuje vzhľadom na obmedzený pohyb aj postup pri vyplácaní sociálnych dávok a dôchodkov. Samospráva zároveň pripravuje pretestovanie obyvateľov komunity RT-PCR testami.

Viac o téme: PandémiaRómska osadaSlovenskoPezinokKoronavírusGlejovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu