Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Mladík napadol rómskeho spolužiaka, hrozí mu väzenie

Aj tento predmet sa nachádzal u mladíka, ktorý napadol svojho rómskeho spolužiaka.
Aj tento predmet sa nachádzal u mladíka, ktorý napadol svojho rómskeho spolužiaka. (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Z napadnutia rómskeho spolužiaka a propagovania fašizmu polícia obvinila 16-ročného učňa zo Stredného odborného učilišťa strojárskeho v Trenčíne. Mladíkovi, ktorého stíhajú na slobode, môže súd v prípade preukázania viny vymerať jedenapolročný trest väzenia. ČTK o tom dnes informovala policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová.

Pravicový extrémista podľa nej od septembra minulého roka fyzicky i slovne útočil na svojho rómskeho spolužiaka a do školy nosil odznaky s fašistickými symbolmi. Tiež si pred ďalšími učňami púšťal hudobné nahrávky, ktoré propagovali extrémistické hnutie Skinheads. Pri počúvaní hudby sa zdravil podobne ako nacisti za druhej svetovej vojny vztýčenou pravou rukou.

V uplynulých dňoch našli policajti z Trenčianskeho kraja fašistické symboly aj na zošitoch, peračníku a gume 13-ročného školáka z Nemšovej. Počas hokejového zápasu na štadióne v Prievidzi vraj zasa pochodoval so vztýčenou rukou 19-ročný mladík, ktorý fyzicky zaútočil na usporiadateľa. Policajti napokon muža zadržali a v krvi mu namerali dve promile alkoholu.

Prejavy pravicového extrémizmu nie sú na Slovensku ojedinelé. Polícia ročne eviduje okolo dvoch stoviek takýchto prípadov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu