Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragický príbeh: Zdravotníčka odložila test na koronavírus na neskôr, aby zachránila iných

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/J. A.)

NEW ORLEANS – Zdravotníčka Natasha Ottová jedného dňa poslala správu svojmu priateľovi Joshovi Andersonovi, že sa cíti, akoby prechladla a že má zvýšenú teplotu. Nasledujúci deň sa vybrala do nemocnice v New Orleanse, ale povedali jej, že potrvá minimálne týždeň, kým bude môcť navštíviť svojho lekára.

Rozhodla sa teda dať sa otestovať na chrípku na svojom pracovisku, zdravotnej klinike, ktorá ošetruje pacientov s HIV. Na klinike však mali iba päť dostupných klinických testov, a tak sa vrátila domov, aby sa mohol dať otestovať niekto iný, povedal Anderson.

To bolo v stredu 11. marca.

Neskôr v pondelok 16. marca sa predsa len dala otestovať na koronavírus, ale do piatka výsledok testu ešte nedorazil. Anderson si s ňou písal len o pár hodín skôr, ako sa to stalo.

„Napísala:„ Dobré ráno! Milujem ťa. “Hanbím sa, ale odpovedal som len:„Ránko, slniečko. Ako sa cítiš?“ Veľmi si želám, aby som jej tiež povedal: „Aj ja ťa milujem.“ Potom mu už na správy neodpovedala. Josh sa vyľakal a ponáhľal sa k nej. Svoju milovanú našiel na dlážke v kuchyni – už nedýchala.

"Pre tých z vás, ktorí nemajú to šťastie, že ju poznali: je to nesmierna strata," napísal na sociálnych sieťach Anderson. „Keď som uvidel ženu, o ktorej som vedel, že je taká plná života, ležať na podlahe bez pohybu, zdrvilo ma to. Bál som sa jej dotknúť. Aj tak som to však urobil.“
Anderson tvrdí, že hoci neexistuje dôkaz o tom, že jej smrť bola spôsobená koronavírusom, stále dúfa, že jej skon bude budíčkom pre spoločnosť a vládu. Je strašné, že zdravotnícke zariadenie zamerané na pacientov s HIV, ktorí sú považovaní za „vysoko rizikových“, má iba 5 testovacích súprav. Tiež sa obáva, že Natasha sa nedala otestovať kompletne, pretože sa považovala za pacienta s „nízkym rizikom“.

Tragický príbeh: Zdravotníčka odložila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/J. A.)

"Čas na žartovanie o koronavíruse už uplynul. Musíte sa dať testovať, aby by ste boli v bezpečí vy, vaši blízki a všetci ostatní,“ napísal Anderson.

Viac o téme: Test ZdravotníčkaNatasha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu