Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mrazivé FOTO tragédie pri Ilave: Osudné chvíle pred čelnou zrážkou, Milan (†52) sa už domov nevráti

Pri nehode vyhasol jeden život. Zobraziť galériu (4)
Pri nehode vyhasol jeden život. (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

ILAVA - V utorok v skorých ranných hodinách došlo pri Prešove k tragickej nehode, pri ktorej vyhasol život len 29-ročného muža. Už o pár hodín neskôr polícia informovala o ďalšom nešťastí na slovenských cestách. Tentokrát pri Ilave. Vodiči áut, ktoré sa čelne zrazili, mali rovnaké krstné mená. Jeden z nich však neprežil.

Prečítajte si aj: FOTO tragickej nehody pri Prešove: Vodič (†29) prešiel do protismeru, zrážka s linkovým autobusom

K tragickej dopravnej nehode došlo na ceste I/61 medzi Košecou a Ilavou. Ako skonštatovala polícia, ľudský život v tomto prípade vyhasol úplne zbytočne.

Pri nehode vyhasol jeden
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Zrážke predchádzalo predbiehanie

Podľa doterajších zistení polície k dopravnej nehode došlo tak, že 52-ročný Milan z okresu Ilava  jazdil na osobnom motorovom vozidle Škoda Fabia v smere od Ilavy na Košecu.

"Vodič Fabie v pravotočivej zákrute (z jeho pohľadu) začal predchádzať pred ním idúce nákladné motorové vozidlo a prešiel do protismeru, kde v tom čase jazdil VW Passat, ktoré riadil 35-ročný Milan z Novej Dubnice a došlo k čelnej zrážke oboch vozidiel," objasnila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Pri nehode vyhasol jeden
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Autá po náraze skončili prevrátené na streche mimo vozovku. Vodiča Fabie na mieste oživovala aj privolaná záchranná letecká služba. Nebolo mu však pomoci, jeho zranenia boli fatálne a podľahol im. Vodič Passatu utrpel bližšie nešpecifikované zranenia a nie je v ohrození života.

Pri nehode vyhasol jeden
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Isté je, že mladší z účastníkov nehody si pred jazdou nevypil. Výsledok dychovej skúšky, ktorej sa podrobil, bol totiž negatívny. To, či pred jazdou požil alkoholické nápoje vodič Fabie  budú zisťovať pri súdnej pitve. 

Tragická dopravná nehoda sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

"Na miesto dopravnej nehody je prizvaný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Doprava počas dokumentovania tejto tragickej dopravnej nehody je odklonená a riadia ju policajti," dodala Antalová.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Trenčína začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie. Príčina a miera zavinenia tejto tragickej dopravnej nehody je aj naďalej v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: NehodaSmrťIlava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu