Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obľúbená dovolenková destinácia horí! Evakuované hotely, zasahujú stovky hasičov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/printscreen)

LAS PALMAS – Asi tisíc ľudí bolo v nedeľu evakuovaných z niekoľkých miest na Kanárskych ostrovoch, keď sa oheň začal šíriť smerom k národnému parku, obľúbenému turistickému cieľu na tomto španielskom ostrove.

Vodnými mechmi transportovanými vrtuľníkom a tzv. kanadermi (lietadlo prevážajúce veľké množstvo vody) hasiči likvidovali požiar na mieste vzdialenom asi 30 kilometrov od hlavného mesta Las Palmas. Oheň ohrozuje niekoľko miest a národný park Tamadaba na západe ostrova. Informovali o tom úrady na Twitteri. Polícia má podozrenie, že požiar spôsobilo neopatrné použitie spájkovačky, čo malo v sobotu uplynulého týždňa za následok zatknutie 55-ročného muža.Svedkyňa Carla Rodriguezová označila požiar za „jeden z najhorších výjavov, aké vo svojom živote zažila“. Rodriguezová so svojimi priateľmi smerovala na miestny festival v Juncalillu. “Prvý raz som zbadala oheň, keď sme sa blížili k Juncalillu, a vtedy som si uvedomila, ako sme blízko plameňov. Nečakala som to, pretože som počula, že požiare sú vo viacerých oblastiach, ale pod kontrolou,” uviedla pre agentúru Reuters. “Bolo zničujúce vidieť nekontrolovateľne sa šíriaci oheň. Rozplakala som sa, pretože som milovníčka prírody a bolo strašné vidieť ju horieť,” dodala.

Obľúbená dovolenková destinácia horí!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/printscreen)
Ako uviedli úrady na Twitteri, vďaka spolupráci vzdušnej techniky a hasičov sa požiare rýchlo dostali pod kontrolu. Meteorologická služba však v najbližších dňoch predpovedá teplotnú vlnu s teplotami až 40 stupňov Celzia.

 

Viac o téme: HasičiVrtuľníkyOheňKanadery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu