Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Bardejove otvorili novú výrobnú halu spoločnosti Kamax

BARDEJOV- V Bardejove dnes oficiálne odovzdali novú výrobnú halu spoločnosti Kamax, v ktorej sa budú vyrábať špeciálne nástroje potrebné na výrobu vysokopevnostných skrutiek a kovových spojovacích prvkov pre potreby automobilového priemyslu.

Nový závod postavil nemecký koncern Kamax-Gruppe prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Kamax, k.s., Bardejov. Ako uviedol pre agentúru SITA jej konateľ Norbert Múdry, nástrojáreň bola dokončená v auguste tohto roku a k dnešnému dňu v nej pracovalo 46 zamestnancov. Do roku 2009 by mal Kamax - Gruppe preinvestovať 12 mil. eur, čo je podľa aktuálneho kurzu približne 400 mil. Sk a vytvoriť viac ako 200 nových pracovných miest.

Centrálna nástrojáreň v Bardejove bude musieť dovtedy získať potrebné množstvo vysokokvalifikovaných pracovníkov. V závislosti od úspešnej realizácie projektu a vývoja automobilového priemyslu vo východnej Európe bude nasledujúcim krokom spoločnosti Kamax - Gruppe výstavba skrutkárne, čím vzniknú v Bardejove ďalšie pracovné miesta.

Kamax - Gruppe je podnikateľská skupina s medzinárodnou pôsobnosťou. Vyrába a dodáva vysoko pevnostné skrutky pre podniky automobilového priemyslu na celom svete. Spoločnosť založil v roku 1935 v Osterode Rudolf Kellermann a doteraz je v rodinnom vlastníctve. V súčasnosti vyrába skrutky na ôsmich miestach v Nemecku, Španielsku, Českej republike a USA.

Popri výrobe skrutiek má Kamax - Gruppe podiely v spoločnej servisnej spoločnosti FACIL spolu s francúzskou firmou A. Raymond-Gruppe. Kamax - Gruppe zamestnáva vyše 2 500 ľudí a dosahuje ročný obrat 400 mil. eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu