Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Andruskó sa opäť nezúčastnil pojednávania: VIDEO Parťák kľúčového svedka prišiel s kuklou na hlave

Súdne pojednávanie v prípade Zoltána Andruskóa a Jána Minarovýcha. Zobraziť galériu (9)
Súdne pojednávanie v prípade Zoltána Andruskóa a Jána Minarovýcha. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Na Okresnom súde Bratislava V krátko po 13:00 začalo pojednávanie v prípade Zoltána Andruskóa, ktorý je aj jedným z piatich obvinených v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Andruskó sa na súdne pojednávanie nedostavil, no dorazil druhý muž, ktorý je obžalovaný spolu s ním.

Obhajkyňa Zoltána Andruskóa spolu s druhým obžalovaným
Zoltán Andruskó čelí spolu s Jánom Minarovýchom aj obžalobe pre krátenie dane a poistného. Andruskó sa zúčastnil len prvého pojednávania v októbri minulého roka, keď ho do súdnej siene eskortovali z väzby a na hlave mal kuklu.

Na prvé pojednávanie doviezli Andruskóa s kuklou na hlave.
Zobraziť galériu (9)
Na prvé pojednávanie doviezli Andruskóa s kuklou na hlave.  (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Zoltán Andruskó na súde
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Svedok v prípade ekonomickej trestnej činnosti, z ktorej sú obžalovaní Zoltán Andruskó a Ján Minarových

Posledné dve pojednávania sa konali v jeho neprítomnosti. "Obžalovaný Andruskó požiadal o konanie v jeho neprítomnosti, zastupuje ho jeho obhajkyňa," povedala sudkyňa na úvod. Za ekonomickú trestnú činnosť mu hrozí až 12-ročné väzenie. Na dnešnom pojednávaní vypočuli jedného svedka a ďalšie by malo pokračovať 22. mája výsluchom deviatich svedkov. Z pojednávania je vylúčená verejnosť, pretože to vyžaduje "iný dôležitý záujem obžalovaných". Sudkyňa už avizovala, že verejný bude až rozsudok.

Zoltán Andruskó sa na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

S kuklou na hlave

Spoluobžalovaný Zoltána Andruskóa, Ján Minarových, sa súdneho pojednávania dnes zúčastnil, no pre záujem médií prišiel aj on so zakrytou hlavou. Na súd sa dostavil neskôr, keď už boli všetci v pojednávacej miestnosti. Na pojednávanie predvolali aj dvoch svedkov. Minarových hneď po výsluchu opustil súd. 

Ján Minarovych na tretie pojednávanie prišiel rovnako ako Andruskó na prvé. So zakrytou tvárou.
Zobraziť galériu (9)
Ján Minarovych na tretie pojednávanie prišiel rovnako ako Andruskó na prvé. So zakrytou tvárou.  (Zdroj: Jan Zemiar)

 

Pozornosť médií sa prípadu venuje najmä preto, že Andruskó je spolu s Alenou Zsuzsovou, Tomášom Szabóom a Marianom Marčekom obvinený v prípade úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka, pričom zomrela aj jeho snúbenica Martina Kušnírová. K obvineným nedávno pribudol aj Marian Kočner, ktorý je od júla minulého roka vo väzbe pre iné obvinenia. 

Štvorica obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej
Zobraziť galériu (9)
Štvorica obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej  (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

Práve Andruskó má od začiatku spolupracovať s vyšetrovateľmi a vďaka nemu sa mali dostať aj k Alene Zsuzsovej. Zároveň to bol on, ktorý od prvého momentu za objednávateľa vraždy označoval Mariana Kočnera. Toho polícia obvinila až pol roka od zadržania štyroch obvinených. Dozorový prokurátor to zdôvodnil tým, že voči Marianovi Kočnerovi neboli v tom čase silné dôkazy. 

Viac o téme: DaneSúd Zoltán Andruskó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu