Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Cyklista trénoval na triatlon, zdrogovaná vodička (29) jeho život zmenila na horor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BENIDORM - Minulý rok zažil 46-ročný cyklista nepríjemnú zrážku s autom, ktoré šoférovala opitá a zdrogovaná žena. Po nehode skončil v kóme, utrpel viacnásobné zlomeniny a potreboval akútnu transplantáciu krvi. Vďaka šikovným rukám chirurga a zázračnej operácii bude opäť schopný sadnúť si na bicykel.

Scott Gordon nedávno podstúpil v poradí už jedenástu operáciu v priebehu uplynulých ôsmich mesiacov. Vlani ho totiž v španielskom letovisku Costa Blanca pri bicyklovaní zrazila opitá vodička, ktorá bola aj pod vplyvom kokaínu. Úbohý muž strávil devätnásť dní v kóme, pri zrážke utrpel početné zlomeniny kostí a dokonca mu lekári museli transplantovať krv. Po poslednej operácii minulý týždeň pod vedením španielskeho chirurga Pedra Cavadasa dúfa, že už čoskoro si bude môcť opäť sadnúť na bicykel. Cavadas implantoval časti pacientovho pravého ramena do zranenej dolnej končatiny, ktorú sa chirurgovia už niekoľkokrát predtým pokúšali operovať. 

Gordon sa v súčasnosti zotavuje doma neďaleko mesta Benidorm v provincii Alicante, kde žije s manželkou a dvomi deťmi. "Najväčším problémom bola moja ľavá stehenná kosť. Celú ľavú nohu som mal rozdrvenú na malé kúsky, rôzne drôty mi ju držali pokope," povedal. Išlo o otvorenú zlomeninu, v dôsledku čoho sa mužovi do rany dostali baktérie. Tie spôsobili infekciu, ktorá komplikovala liečbu. 

Na Cavadasa Scott natrafil počas návštevy zubára. Chirurg povedal, že noha je septická a kosť je úplne zničená, takže sa nikdy nezahojí. Napriek tomu tvrdil, že ďalší chirurgický zákrok pod jeho vedením bude úspešný. Cavadas má v Španielsku prezývku "zázračný", pretože už v minulosti vykonal niekoľko mimoriadne úspešných a priam neuveriteľných zákrokov. Gordon prezradil, že po poslednom zákroku má opäť nádej, že sa k cyklistike raz vráti. Jeho ľavá noha je však teraz o dva a pol centimetra kratšia než pravá. Preto musí opäť navštíviť nemocnicu, aby mu nohu dali späť do pôvodnej dĺžky. "Veľa ľudí tvrdí, že mám šťastie, že som prežil. Ale sú dni, keď to tak necítim. Toľkých vecí som sa musel vzdať. Trénoval som na triatlon v Dánsku, keď sa stala tá nehoda, a preto som musel vymeniť bicykel za invalidný vozík." 

Vodička pri nehode zabila troch zo šiestich ľudí, ktorí boli jej účastníkmi, dvaja, vrátane Gordona, skončili zranení. Obete boli Scottovými priateľmi. Lekári dokonca aj jeho považovali najskôr za mŕtveho, pretože stratil obrovské množstvo krvi. Doteraz si nepamätá na nehodu, ani na týždeň, v ktorom k nej došlo. Dvadsaťdeväťročná Mavi Sanchezová dostala zákaz šoférovania na osem mesiacov, okrem toho je obvinená zo zabitia troch osôb a dopravného priestupku. Scott dodal, že bude spokojný až po tom, ako Sanchezová dostane ten najvyšší možný trest.

Viac o téme: NehodaŠpanielskoCyklistaOpitý vodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu