Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prelet nad KĽDR odhalil desivú pravdu: VIDEO z lietadla, krajina duchov!

Prelet nad Pchjongjangom
Prelet nad Pchjongjangom (Zdroj: YouTube / Aram Pan)

PCHJONGJANG - Severná Kórea tak, ako ju nepoznáte! Krajinu, ktorá momentálne zapĺňa titulky svetových novín svojim nukleárnym počínaním, si môžete vychutnať aj z vtáčej perspektívy. Tam však prichádza zaujímavé zistenie.

Pchjongjang, ktorý je zároveň pýchou vodcu Kim Čong-una, totiž vyzerá skôr ako mesto duchov. Na unikátnych záberoch možno vidieť krutú pravdu - takmer 2,5 miliónové mesto pôsobí ľudoprázdne. Hoci je prvotný pohľad úchvatný, čoskoro si možno všimnúť prázdne cesty bez áut, minimum ľudí a architektúru plnú kombinácií šedivých a farebných budov.

Ako uviedol aj zhotoviteľ videa, singapurský fotograf Aram Pan, je to rarita, že vláda povolila fotiť a filmovať Severnú Kóreu z vtáčej perspektívy práve cudzincovi. Samotný let podnikol na svojom stroji ešte minulý rok.

Nejde ale o prvé video z dieľne Pana, v ktorom sa venuje tejto izolovanej ázijskej krajine. Minulý rok napríklad ponúkol virtuálny výlet po Pchjongjangu prostredníctvom jeho špeciálneho 360° videa, keď sa hodinu vozil autom po metropole krajiny.

Viac o téme: Severná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu