Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Chlapec (10) našiel celoživotné úspory svojej babičky: Zobral ich do školy a... to sa podržte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BARCELONA - Chlapec zo Španielska spôsobil veľkú radosť svojim spolužiakom, no zároveň bôľ svojej babke, ktorú nevedomky pripravil o obrovský finančný obnos. Keď ho totiž našiel doma, zobral ho do školy a rozdal ostatným deťom.

Desaťročný chlapec zo španielskej obce Caldes de Montbui neďaleko Barcelony pred pár dňami doma našiel 10-tisíc eur v stoeurových bankovkách. Ihneď mu napadlo, že ich zoberie do školy a rozdá kamarátom, aby im spravil radosť. A tak aj urobil. Cez obed išiel do jedálne a peniaze porozdával spolužiakom, ktorí tam v tom čase sedeli, informoval španielsky denník La Vanguardia na svojich stránkach. 

Chlapec (10) našiel celoživotné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Lenže potom vyšlo najavo, že peniaze boli vlastne úspory jeho chorej starej mamy, za ktoré si plánovala kúpiť zdravotné pomôcky. Učitelia preto cez aplikáciu WhatsApp rozposlali rodičom žiakov, ktorí dostali eurá, správu, v ktorej ich prosili, aby ich odovzdali späť. S poznámkou o tom, že to nie je žiadny vtip. "Moje deti mi povedali, že chlapec rozdal peniaze tretiakom. Od tých, ktorí v tom čase obedovali v jedálni, sa peniaze podarilo získať späť. Tí, ktorí sa ale išli najesť domov, peniaze po ceste minuli na nálepky," uviedol jeden z rodičov. 

Chlapec (10) našiel celoživotné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Dôchodkyni sa medzičasom vrátila naspäť väčšina peňazí, ktoré jejboli nevedomky odcudzené. Na svojho vnuka sa ale vraj nehnevá, pretože konal v mene štedrosti a nie preto, aby jej uškodil. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu